Katso myös

Uutisia kansainvälisyydestä monelta sektorilta

Tällä sivulla näytetään Opetushallituksen tuottamia uutisia kansainvälisyydestä. Lisää kansainvälisyysaiheisia uutisia Erasmus+ -ohjelmasta, yleissivistävän, ammatillisen ja aikuis- ja korkeakoulutuksen sektoreilta, nuorisotoiminnasta, kulttuurista ja Euroguidance-toiminnasta löydät vasemman sivupalkin kautta .

11.08.2015

Lähes 1 200 rehtoria eri puolilta maailmaa kokoontui kehittämään tulevaisuuden koulua

Helen Watanaba, Uganda, kiinnostui yhteistyöstä suomalaisten koulujen kanssa. Lomakkeentäytössä apuna Nina Eskola CIMOsta.

Suomen Rehtorit ry järjesti kansainvälisen rehtorijärjestö ICP:n 12. maailmankonvention Helsingissä 3.-6.8.2015. Tapahtuma järjestettiin Finlandia-talolla, ja CIMOlla oli ilo ja kunnia olla mukana tässä kansainvälisessä koulujen parempaa tulevaisuutta rakentavassa tapahtumassa. Suomalaisilla rehtoreilla, joita oli mukana noin 400, oli mahdollisuus verkostoitua laajasti myös Euroopan ulkopuolisiin maihin – suurimmat delegaatiot tulivat Afrikasta (Botswana, Etelä-Afrikka, Ghana, Kenia, Uganda) ja Oseaniasta (Australia, Uusi Seelanti). Tapahtumassa oli myös suuri kiinalaisrehtorien delegaatio.

CIMOlle tilaisuus tarjosi oivan mahdollisuuden kertoa muun muassa opiskelusta suomalaisissa korkeakouluissa, ”Study in Finland” – verkkopalvelusta ja englanninkielisistä opinto-ohjelmista. Lisäksi suomalaisrehtoreille tiedotettiin Erasmus+ ja Nordplus -ohjelmien ja Kanada-yhteistyön ajankohtaisista asioista. Euroopan ulkopuolelta tulleet rehtorit olivat hyvinkin kiinnostuneita aloittamaan yhteistyön suomalaisten koulujen kanssa.

Rehtoreiden tärkeä asema nuorten tulevaisuuden rakentamisessa on kiistaton, ja tätä maailmankonvention ohjelmassa valaistiin eri näkökulmista. Rehtorit olivat valmiita luomaan tiiviimpiä yhteyksiä kouluihin omien maidensa ulkopuolella tiedonjakamisen, oman ammattitaidon ja opetuksen kehittämiseksi. CIMO otti tästä kopin ja tulee aktiivisesti välittämään suomalaisten koulujen kanssa yhteystyöstä kiinnostuneiden rehtoreiden partneripyyntöjä.

Yksi pääpuhujista, professori Vanessa de Oliveira Andreotti, toi esityksessään ”Ethics and global citizenship education” esille sen kuinka tärkeää on olla avoin ja huomata mitä hyötyjä ja oppeja jokaisesta kulttuuritaustasta voi tuoda maailmanyhteisölle. Moninaisuuden rikkautta opettamalla nuoristamme kasvaa oikeita maailmankansalaisia.

Linkki: Lista yhteistyökoulua etsivistä oppilaitoksista (pdf)


Teksti: Nina Eskola
/CIMO, kuva: Anna Miettinen/CIMO