Katso myös

Uutisia kansainvälisyydestä monelta sektorilta

Tällä sivulla näytetään Opetushallituksen tuottamia uutisia kansainvälisyydestä. Lisää kansainvälisyysaiheisia uutisia Erasmus+ -ohjelmasta, yleissivistävän, ammatillisen ja aikuis- ja korkeakoulutuksen sektoreilta, nuorisotoiminnasta, kulttuurista ja Euroguidance-toiminnasta löydät vasemman sivupalkin kautta .

02.11.2012

Lisää taidetta ja kulttuuria kouluihin!

Kuva: Nina Eskola

Pohjoismainen koulumusikaali MADD (music, art, dance and drama) Savoy-teatterissa 29.10. välitti katsojille viestiä koulujen taideopetuksen tärkeydestä. Yli 200 oppilaan voimin ja näyttelijä Peter Kanervan juontamana annettiin makupaloja nuorten musikaaleista Grönlannista, Färsaarilta, Ruotsista, Norjasta, Tanskasta, Ahvenanmaalta, Islannista, Suomesta ja Suomen Lapista. Tapahtuma oli osa pohjoismaisen kulttuurin TING-festivaalia, joka järjestetään vuosittain eri pohjoismaissa.

Nuorten esityksiä katsellessa välittyi yhteisenä kokemuksena energisyys ja ilo, joka kumpuaa taiteista, luovuudesta ja yhdessä tekemisestä. Päivällä oli näytös koululaisille, ja illalla ovet olivat avoimet kaikille kiinnostuneille. Suuren esiintymispäivän jälkeen oppilaiden ohjelmassa oli kouluvierailuja ja eri maiden musikaalien esityksiä kokonaisuudessaan. Osana TING-festivaalia ja Pohjoismaiden neuvoston istuntoa järjestettiin musikaalin lisäksi myös opettajille, kulttuuritoimijoille ja päättäjille suunnattuja seminaareja, joiden tarkoituksena on kannustaa kouluja käyttämään entistä enemmän taidetta ja kulttuuria oppimisympäristönä.

Nordplus Junior –ohjelma tuki musikaalissa esiintyneiden nuorten matkoja Helsinkiin. MADD-hanke oli hyväksyttyjen hankkeiden joukossa vuoden 2012 hakukierroksella. Kumppanikouluja hankkeessa on yhdeksän. Nuorimmat oppilaista ovat 13- ja vanhimmat 20-vuotiaita.

TING järjestettiin ensimmäisen kerran Tukholmassa vuonna 2009, Islannissa 2010 ja viime vuonna Kööpenhaminassa. TING-festivaalia Helsingissä 2012 koordinoi Pohjoismainen kulttuuripiste. Sanana TING viittaa viikinkikauden kokoontumispaikkaan, jossa kansalaisilla on mahdollisuus mielipiteenilmaisuun.

Katso video:www.kulturkontaktnord.org/lang-sv/kulturportalen/kkn-tv

Lue lisää:

www.cimo.fi/nordplus
www.ting.fi/fi