Katso myös

Uutisia kansainvälisyydestä monelta sektorilta

Tällä sivulla näytetään Opetushallituksen tuottamia uutisia kansainvälisyydestä. Lisää kansainvälisyysaiheisia uutisia Erasmus+ -ohjelmasta, yleissivistävän, ammatillisen ja aikuis- ja korkeakoulutuksen sektoreilta, nuorisotoiminnasta, kulttuurista ja Euroguidance-toiminnasta löydät vasemman sivupalkin kautta .

05.03.2012

Lukuiloa koululaisille Comenius Regio -hankkeen kirjastonäyttelystä

Haapajärven kaupungin Comenius Regio -hankkeen Methods to Increase Reading Motivation kiertävä kirjastonäyttely lähti liikkeelle Haapajärven kaupunginkirjastosta viikolla 6. Haapajärven sivistystoimi aloitti Comenius Regio -hankkeen saksalaisen Passaun kanssa vuonna 2010. Hankkeessa mm. kehitetään menetelmiä oppilaiden lukumotivaation lisäämiseksi. Yhtenä tavoitteena on koululaisten lukutaidon vahvistaminen sekä lukuilon herättäminen.

Hankkeessa hallinnon edustajat ja koulujen opetushenkilöstö ovat tehneet yhteistyötä kuntatasolla. Lisäksi hankkeessa on kehitetty interaktiivinen lukupeli, jonka avulla suomalaiset ja saksalaiset oppilaat ovat työskennelleet yhdessä lukemiensa kirjojen pohjalta.

Hankkeen tuloksina voidaan nähdä tähän mennessä mm. oppilaiden kehittyneet luku- ja mediataidot, laajempi näkemys eurooppalaisuuteen, kasvanut kiinnostus koulutyötä ja lukemista kohtaan sekä vanhempien vahvistunut tuki koulutyöhön.

Kaksivuotista hanketta koordinoi Suomessa Haapajärven kaupungin sivistystoimi, ja hankkeessa on mukana Haapajärven kaupunginkirjasto sekä useita kouluja Haapajärveltä, Pyhäjärveltä ja Kärsämäeltä. Kiertävä kirjastonäyttely oli avoinna Haapajärven kirjastossa viikot 6-8. Näyttely on avoinna Pyhäjärven kirjastossa viikoilla 9-11 ja Kärsämäen kirjastossa viikoilla 12-14.

Lisätietoa Haapajärven kaupungin Regio-hankkeesta
hankkeen kotisivulta ja OWLFINCH-sivustolta
Lisätietoja hankkeesta antaa myös Ossi Savola, Oksavan koulun rehtori, ossi.savola@edu.haapajarvi.fi

Kuva: Kirsi Nahkanen