Katso myös

Uutisia kansainvälisyydestä monelta sektorilta

Tällä sivulla näytetään Opetushallituksen tuottamia uutisia kansainvälisyydestä. Lisää kansainvälisyysaiheisia uutisia Erasmus+ -ohjelmasta, yleissivistävän, ammatillisen ja aikuis- ja korkeakoulutuksen sektoreilta, nuorisotoiminnasta, kulttuurista ja Euroguidance-toiminnasta löydät vasemman sivupalkin kautta .

25.11.2014

Tuore video tarjoaa kouluille inspiraatiota suunnitelmalliseen kansainvälisyystyöhön

Peruskoulujen ja lukioiden kansainvälisyyspäivillä Lahdessa 12.-13.11.2014 ensiesityksensä saanut video ”Ohjeita koulujen suunnitelmalliseen kansainvälistymiseen” tarjoaa vinkkejä ja inspiraatiota toteuttaa koulujen kansainvälisyystyötä suunnitelmallisemmin.

Idea toteuttaa video tästä näkökulmasta syntyi yleissivistävän koulutuksen vuoden 2013 kansainvälisyyspäivillä Kuopiossa, jossa päivien osallistujilta kerättiin kansainvälisen toiminnan toteuttamiseen liittyviä kysymyksiä, joihin video pohjautuu.

Videon ovat toteuttaneet yhteistyössä CIMO ja Opetushallitus, ja sen on käsikirjoittanut Lauri Tuomi, joka on perehtynyt kansainvälisen toiminnan suunnitteluun. Videon on kuvannut ja editoinut Valtteri Auvinen. Lisäksi erityisen kiitoksen ansaitsevat videolla esiintyvät Järvenpään lukion sekä Turengin koulun oppilaat ja opettajat.

Video löytyy YouTubesta:
Ohjeita koulujen suunnitelmalliseen kansainvälistymiseen

(25.11.2014/AK)