Katso myös

Uutisia kansainvälisyydestä monelta sektorilta

Tällä sivulla näytetään Opetushallituksen tuottamia uutisia kansainvälisyydestä. Lisää kansainvälisyysaiheisia uutisia Erasmus+ -ohjelmasta, yleissivistävän, ammatillisen ja aikuis- ja korkeakoulutuksen sektoreilta, nuorisotoiminnasta, kulttuurista ja Euroguidance-toiminnasta löydät vasemman sivupalkin kautta .

11.04.2014

Työkaluja kansainvälisen osaamisen hyödyntämiseen

CIMOn nuorille suunnatussa Maailmalle.net –verkkopalvelussa on julkaistu kansainvälinen osaaja -testi ja ohjeita nuorten työnhakuun, jotka molemmat perustuvat CIMOn ja Demos Helsingin Piilotettu osaaminen –raporttiin. Raportin havainnon mukaan osaamista kertyy monilla eri tavoilla, joita kaikkia ei edes tule ajatelleeksi. Siksi osa osaamisesta jää työnhakutilanteessa helposti piiloon myös työnantajalta. Maailmalle.netin verkkosivulla on työkaluja, joiden avulla voi tunnistaa erilaista osaamista ja tapoja kertoa niistä työnhakutilanteessa. Työkalupakki ohjaa kertomaan osaamisesta erityisesti kansainvälisestä näkökulmasta.

Hauskalla nettitestillä voi testata oman kansainvälisen osaamisen vaiheen, ja työkalupakeissa kerrotaan nykypäivän työelämän tarpeista ja niiden yhteydestä osaamiseen. Erisisältöiset pakit on tehty lukiolaisille, ammattiin opiskeleville ja korkeakouluopiskelijoille. Pakeissa olevat apukysymykset sekä mallivastaukset ohjaavat kertomaan osaamisesta työnhakutilanteessa.

Testin ja työkalupalkit löydät osoitteesta www.maailmalle.net/piilotettuosaaminen

(11.4.2014/SS)