Erasmus+ Youth in Action: Developing Digital Youth Work -opintovierailu Irlannissa 31.10.-3.11.2018. Hakuaika päättyy

Päättyy:26.8.2018
Tapahtumapaikka:Dublin, Irlanti

Tutustu käytännön diginuorisotyöhön Irlannissa

Yhteiskunnan digitalisaatio ja työelämän muutos johtavat väistämättä siihen, että myös nuorisotyön täytyy ottaa teknologiakasvatuksen välineitä ja menetelmiä haltuun. Vaan mistä aloittaa? Mitä nuorisotyön toimijoiden täytyy osata? Millä lähestymistavoilla saa oman asiakasryhmänsä innostumaan ja mitä haasteita heille tulisi tarjota jotta kiinnostus pysyy yllä? Developing Digital Youth Work -opintovierailu Irlannissa 31.10.-3.11.2018 pyrkii vastaamaan näihin kysymyksiin ja tutustuttaa Maker-toimintaan eri organisaatioissa.

Maker-toimintaa käytännössä

Opintovierailun kautta voi saada eväitä Maker-toiminnan käynnistämiseen omassa organisaatiossa ja vahvan ymmärryksen tämän päivän teknologiakasvatuksen konteksteista ja pedagogiikasta. Opintovierailun aikana vieraillaan erilaisissa Markerspace-tiloissa ja tutustutaan niiden käynnistämisen ja pyörittämisen realiteetteihin. Opintovierailun aikana vieraillaan Creative Tech Fest -tapahtumassa, jossa toimijat esittelevät omia luovia teknologiakasvatuksen hankkeitaan.

Opintovierailu järjestetään yhdessä National Youth Council of Irelandin ja Techspace-järjestön työntekijöiden kanssa. Heillä on meneillään kunnianhimoinen projekti, jossa on tarkoitus lisätä nuorten teknologiaosaamista ja kiinnostusta esim. elektroniikkaan, robotiikkaan, koodaukseen, musiikkiin ja kädentaitoihin.

Osallistujaprofiili

Opintovierailu sopii sekä digitaalisia toimintatapoja jo käyttäville nuorten parissa toimiville tai niille, jotka haluavat aloittaa digitaalisen nuorisotyön omassa organisaatiossaan. Erityisesti Maker-toiminnasta kiinnostuneet, sen aloittamista suunnittelevat tai käytännön työtä tekevät ovat tervetulleita hakemaan. Hakijoiden tulee olla täysi-ikäisiä ja toimia aktiivisesti nuorisotyössä.

Koulutuskieli on englanti.

Osallistuminen on helppoa

Osallistuminen on maksutonta. Suomen kansallinen toimisto korvaa matkakulut kotoa tapahtumapaikalle ja takaisin kotiin 100%:sti. Majoitus ja ruokailut katetaan, eikä osallistumismaksua ole. Majoitus on yleensä 2 hengen huoneissa.

Miten pääsee mukaan?

Koulutukseen haetaan sähköisellä hakulomakkeella SALTOn verkkosivuilla. Paina otsakkeen vieressä olevaa Apply Now! -painiketta ja täytä tietosi lomakkeeseen. Muista lähettää lomake lopuksi.
Jos haet ensimmäistä kertaa koulutukseen SALTOn sivujen kautta, sinun tulee tehdä itsellesi MySALTO-tunnukset. Sivusto neuvoo tunnusten luomisessa.

Haku päättyy 26.8.2018

Lisätietoja antaa Jutta Kivimäki

(etunimi.sukunimi@oph.fi, puh. 029 338 568)