Euroopan solidaarisuusjoukot: ESC Appetiser -koulutus Suomessa 11.-14.2.2019. Hakuaika päättyy

Päättyy:31.12.2018

Pannaan Euroopan solidaarisuusjoukot marssimaan!

Uusi Euroopan solidaarisuusjoukot -ohjelma on luonut uusia mahdollisuuksia toimijoille edistää solidaarisuutta yhteiskunnassa. ESC Appetiser -koulutus antaa osallistujille mahdollisuuden tutustua ohjelman tarjoamiin mahdollisuuksiin ja pohtia, miten niitä voisi nivoa omaan työhön. Tavoitteena on nähdä ohjelman tarjoama potentiaali ja motivoitua suunnittelemaan hankkeita.

Koulutus järjestetään Tampereella 11.--14.2.2019

Erilaisia toimintamahdollisuuksia yhden ohjelman alla

Euroopan solidaarisuusjoukkojen alla on sekä tuttuja että uusia toimintamuotoja. Vapaaehtoisten lähettäminen ja vastaanottaminen on tuttua aiemmista Euroopan unionin ohjelmista. Lisäksi ohjelman alla voi antaa toimintamahdollisuuksia työhön ja harjoitteluun ulkomailla. Solidaarisuusprojektit puolestaan ovat nuorten toimintamahdollisuuksia kotimaassa ja myös vapaaehtoistyötä voi tehdä maan sisäisesti.

Taitoja hankkeiden suunnitteluun ja toteutukseen

Koulutus valottaa myös Euroopan solidaarisuusjoukot -ohjelman hankkeiden laatuvaatimuksia ja neuvoo laadukkaiden hankkeiden suunnittelussa. ESC Appetiser -koulutus ottaa huomioon osallistujan kokemukset ja taustan. Se toimii maistipalana sekä kokeneille että uusille toimijoille.

Osallistujaprofiili

Täysi-ikäiset osallistujat organisaatioista, jotka toimivat jollakin tavoin solidaarisuuden parissa - esimerkiksi nuoristotyön, kulttuurin, ympäristön ja sosiaaltyön parissa olevat toimijat ovat tervetulleita. Organisaatiot voivat olla julkisen palvelun sektorilta, järjestökentältä tai edustaa yhteiskunnallisia yrityksiä. Osallistujilta toivotaan motivaatiota toteuttaa ohjelman hankkieta. Osallistujilla tulisi olla relevantti rooli omassa organisaatiossaan.

Osallistuminen koulutukseen on maksutonta. Matkatuki kattaa matkakulut kotoa tapahtumapaikalle ja takaisin 100%:sti. Vastaanottavan maan toimisto huolehtii majoituksesta ja ruokailuista. Majoitus on useimmiten 2 hengen huoneissa.

Miten pääsen mukaan?

Koulutukseen haetaan sähköisellä hakulomakkeella SALTOn koulutuskalenterissa.

Paina otsakkeen vieressä olevaa Apply Now! -painiketta ja täytä tietosi lomakkeeseen. Muista lähettää lomake lopuksi. Jos haet ensimmäistä kertaa koulutukseen SALTOn sivujen kautta, luo itsellesi MySALTO-tunnukset. Sivusto neuvoo tunnusten luomisessa.

Haku päättyy 31.12.2018

Lisätietoja antaa Jutta Kivimäki