Erasmus+ Youth in Action: Eurooppalaisen nuorisoliikkuvuuden projektijohtamisen opintokokonaisuus Maynooth-yliopistossa Irlannissa 22.11.2018-28.6

Päättyy:1.10.2018
Tapahtumapaikka:Maynooth, Kildaren maakunta, Irlanti

Suorita Eurooppalaisen nuorisoliikkuvuuden projektinjohtamisen opintokokonaisuus irlantilaisessa yliopistossa!

NUI Certificate in European Youth Mobility Project Management on irlantilaisen National University of Ireland (NUI) Maynoothin kanssa yhteistyössä järjestettävä kolmen opintokurssin, opintovierailun ja henkilökohtaisten tehtävien kokonaisuus. Opintokokonaisuus johtaa irlantilaisen Level 8 Special Purpose Programme -todistukseen, joka on kooltaan 20 Eruopean Credit Transfer System (ECTS) -opintopistettä.

Level 8 Special Purpose Programme -opinnot ovat yliopistotasoisia opintoja, jotka liittyvät erityiseen opintoalaan, kuten tässä tapauksessa eurooppalaisten nuorisohankkeiden projektihallintaan ja -johtamiseen. Opinnot ovat kuitenkin Maynooth-yliopiston virallisia opintoja ja opintojen päätteeksi saavutetaan NUI Certificate in European Youth Mobility Project Management. Opinnot eivät siis johda tutkintoon, vaan antavat syventävän ymmärryksen eurooppalaisen nuorisoliikkuvuuden projektinhallinnasta ja kokonaisvaltaisen ymmärryksen liikkuvuuteen liittyvästä oppimisesta, liikkuvuuden hyödyistä ja taidot rahoituksen hakemiseen ja projektien hallintaan.

100 tuntia kontaktiopetusta ja opintovierailu

Opinnot suoritetaan omatoimisen opiskelun, Maynoothin yliopistossa järjestettävän kontaktiopetuksen sekä Suomessa järjestettävän opintovierailun kautta. Opintojaksoja Irlannissa on kolme ja ne ovat kestoltaan 2-3 päivää. Opintovierailu kestää 5 päivää.

Jakso 1: National and European contexts (22.-24.11.2018)

  • the frameworks for youth work and non-formal learning
  • the opportunities and challenges of European youth mobility
  • the history and development of EU Programmes

Jakso 2: Principles and practice skills (24.-26.1.2019)

  • non-formal learning theories
  • principles and practice
  • intercultural and experiential learning
  • relevance of the above to European mobility projects

Jakso 3: Mobility project management 16.-18.5.2019

  • theory and practice of developing and implementing a European youth mobility project

Opintovierailu Suomessa tai Virossa maaliskuussa 2019, aika ja paikka tarkentuvat myöhemmin.

Opinnot vaativat omatoimista opiskelua jaksojen välillä.

Kenelle opinnot on tarkoitettu?

Opinnot on tarkoitettu kunnallisessa nuorisotyössä ammattimaisesti toimiville henkilöille, joilla on kiinnostusta saada syvällinen ymmärrys kansainväliseen nuorisotyöhön. Opintojen kautta opiskelija voi tuoda tietotaitoa kansainvälisen nuorisotoiminnan aloittamiseen kotiorganisaatiossa ja kehittää organisaation toimintaa. Nuorisotyön kansainvälisyyttä suunnittelevat kunnat voivat hyödyntää opintojen tuomaa osaamista oman kuntansa toiminnan muuttamiseen ja kehittämiseen.

Opinnot on tarkoitettu nuorisotyöntekijöille, joilla pidempi tausta konkreettisessa nuorisotyössä ja jotka haluavat kehittää omaa osaamistaan. Opiskelijat voivat olla kehittämisestä kiinnostuneita nuorisopalvelujen suunnittelijoita, kokeneita nuorisotyöntekijöitä tai nuorisotyön hanketoimijoita tai muita käytännön nuorisotyön tekijöitä, jotka työskentelevät suoraan nuorten parissa.

Opiskelijaksi lähtijän tulee sopia asiasta oman esimiehen ja organisaation kanssa ja on järkevää keskustella siitä, kuinka kansainvälisyys kirjoitetaan organisaation työsuunnitelmaan ja kuinka opintoja hyödynnetään organisaation käytössä tulevaisuudessa. Eurooppalainen rahoitus nuorten kansainvälistä liikkuvuutta varten jatkuu Erasmus+ Youth in Actionin sekä Euroopan solidaarisuusjoukkojen kautta vuoden 2020 loppuun saakka. Seuraavalla ohjelmakaudella 2021-2027 toiminnot jatkuvat. Organisaatiot voivat hyödyntää ohjelmien rahoitusta toiminnassaan pitkälle tulevaisuuteen.

Opintokokonaisuus suoritetaan englannin kielellä. Kielitaito kehittyy ja aktivoituu opintojen aikana.

Osallistuminen on maksutonta

Opintokokonaisuuteen valitut opiskelijat eivät maksa opinnoistaan mitään (vaikka opintojen mainoslehtisissä mainitaankin kurssin hinta). Kansallinen toimisto kattaa opiskelijan matkakustannukset kaikkiin kolmeen Irlannissa järjestettävään opintojaksoon sekä opintovierailulle Suomessa tai Virossa. Kansallinen toimisto maksaa myös opiskelijoiden majoituksen ja opintomaksut Irlannissa. Opiskelija huolehtii omasta matkavakuutuksestaan ja sopii työaikajärjestelyt oman organisaationsa kanssa.

Miten voin hakea opiskelijaksi opintokokonaisuuteen?

Koulutukseen haetaan sähköisellä hakulomakkeella SALTOn koulutuskalenterissa. Paina otsakkeen vieressä olevaa Apply Now! -painiketta ja täytä tietosi lomakkeeseen. Muista lähettää lomake lopuksi. Jos haet ensimmäistä kertaa koulutukseen SALTOn sivujen kautta,luo itsellesi MySALTO-tunnukset. Sivusto neuvoo tunnusten luomisessa.

Lisätietoja antaa Paavo Pyykkönen

(etunimi.sukunimi@oph.fi, puh. 0400-247 774)