Erasmus+ Youth in Action: Inclusion Study Visit for Volunteering Activities Kokkolassa 29.11.-1.12.2018. Hakuaika päättyy

Päättyy:16.9.2018
Tapahtumapaikka:Villa Elba, Kokkola

Hyviä käytäntöjä Villa Elbasta!

Inclusion Study Visit for Volunteering Activities -opintovierailu on lyhyt ja tehokas tapa tutustua muita heikommassa asemassa olevien nuorten ja nk. NEET (Not in Employment, Education or Training) -nuorten kanssa tehtävästä työstä Villa Elbassa. Nuorisokeskus Villa Elballa on pitkä kokemus eurooppalaisista vapaaehtoishankkeista ja heillä on toimiviksi hioutuneita menetelmiä sosiaalista vahvistamista tarvitsevien nuorten voimaannuttamiseen.

Opintovierailun aikana tutustutaan nuorisokeskuksen toimintaperiaatteisiin ja luodaan kumppanuuksia niiden toimijoiden välille, jotka haluavat aloittaa vapaaehtoistoiminnan muita hankalammassa asemassa olevien nuorten hyödyksi. Opintovierailun aikana pyritään myös ymmärtämään paremmin, kuinka vapaaehtoishankkeet voivat auttaa muita heikommassa asemassa olevia nuoria pitkällä tähtäimellä.

Eurooppalainen vapaaehtoistoiminta vaihtui Euroopan solidaarisuusjoukoiksi hiljan. Toiminta on pitkälti samanlaista ja organisaatioiden on mahdollista toteuttaa lyhytkestoisia (2 vko-2 kk) Euroopan solidaarisuusjoukkojen vapaaehtoishankkeita. Opintovierailulla nähdyt esimerkit ovat toteutettavissa myös uudessa ohjelmassa.

Tavoitteet:

  • tutustua Villa Elban toimintaan ja hankkeisiin
  • tunnistaa sosiaalisen vahvistamisen vapaaehtoishankkeiden menestystekijät
  • keskustella hankkeiden tuloksista ja nuorten voimaantumisesta
  • jakaa hyviä käytäntöjä ja kokemuksia
  • tavata sosiaalisen vahvistamisen hankkeessa toimivia eurooppalaisia vapaaehtoisia
  • tutustua osallistuviin organisaatioihin ja luoda kumppanuuksia
  • osallistua vapaaehtoisten järjestämään Villa Elban Tonttupolkuun

Lyhyt ja tehokas

Opintovierailu kestää vain kaksi päivää. Saapuminen 29.11. ja työskentelypäivät ovat 30.-31.11. Halutessaan osallistujat voivat jäädä ylimääräiseksi päiväksi 1.12., jolloin Villa Elban työhön tutustutaan paremmin ja vieraillaan heidän yhteistyökumppaneidensa kautta.

Majoitus järjestetään Villa Elban mökeissä. Osallistujat jakavat mökit ja niissä asuu 3-7 henkilöä.

Koulutus on maksutonta

Koulutus on maksutonta valituille osallistujille. Matkat, majoitus, ateriat ja kaikki koulutuksessa käytettävä materiaali on ilmaista.

Osallistuja vastaa kuitenkin itse riittävästä matkavakuutuksesta matkojen ja koulutuksen ajalta.

Hae nyt!

Koulutukseen haetaan sähköisellä hakulomakkeella SALTOn verkkosivuilla. Paina otsakkeen vieressä olevaa Apply Now! -painiketta ja täytä tietosi lomakkeeseen. Muista lähettää lomake lopuksi. Jos haet ensimmäistä kertaa koulutukseen SALTOn sivujen kautta, sinun tulee tehdä itsellesi MySALTO-tunnukset. Sivusto neuvoo tunnusten luomisessa.

Haku päättyy 16.9.2018

Lisätietoja antaa Jutta Kivimäki

etunimi.sukunimi@oph.fi