Kansainvälisyys kannattaa! Koulutuksellinen tasa-arvo koulujen ja päiväkotien kv-hanketoiminnassa

Alkaa:18.9.2018 09.00
Päättyy:18.9.2018 11.00
Tapahtumapaikka:Turun ammatti-instituutti, kokoushuone Prikka, DataCity
Osoite: Lemminkäisenkatu 18 B, Turku,

Miksi mukaan? Tule kuulemaan Erasmus+, Nordplus ja eTwinning -hankkeista. Hankkeiden vetäjät kertovat toiminnastaan ja omista kokemuksistaan kv-yhteistyöstä. Kuulet uusista opetusmenetelmistä, opit hanketyökäytäntöjä ja saat napakasti näkemyksen erilaisista hankerahoituksista, ja tietysti vinkkejä siihen, miten omaa ideaasi voisi kehittää. Tule myös jakamaan omat ajatuksesi siitä, kuinka voimme kehittää hanke- ja kehittämistyön ohjausta niin, että kaikilla olisi mahdollisuus hyötyä tästä toiminnasta.

Kenelle? Tähän temaattiseen aamupäivän seminaariin kutsumme sinut, joka olet kiinnostunut varhaiskasvatuksen, perusopetuksen ja lukioiden kansainvälisyydestä, olet oppilaitoksessasi opettajana, rehtorina tai muussa opetustehtävässä tai tehtäväsi liittyvät muuten yleissivistävään koulutukseen ja sen kehittämiseen.

Järjestäjät: Opetushallitus ja Turun kaupunki

Ilmoittaudu tilaisuuteen verkkolomakkeella 10.9.2018 mennessä. Paikat täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä, tilaisuuteen mahtuu 40 osallistujaa ja tilaisuus on osallistujille maksuton. Ilmoittaudu: https://link.webropolsurveys.com/S/E01DF56270CD6718

Lämpimästi tervetuloa mukaan!

Ohjelma
9.00

Tervetuloa ja esittäytyminen aamukahvin kera
Nina Rekola, opetusneuvos, Opetushallitus

9.15

Turun kv-toiminta-malli ja Askel Eurooppaan -hanke
Laura Vahtera, kansainvälisten asioiden suunnittelija, Sivistystoimiala, Turun kaupunki

9.30 eTwinning tarjoaa jokaiselle koulussa työskentelevälle mahdollisuuden ja paikan olla yhteydessä toisiinsa, tehdä yhteistyötä, kehittää projekteja, jakaa ja tuntea olevansa osa Euroopan jännittävintä oppimisympäristöä.
Anne Levón, eTwinning-lähettiläs
9.50 Nordplus Horisontal -esimerkki luovasta ympäristöalan koulutuksesta; 5 maan välisen Creative Environmental Education -verkostoyhteistyön anti ja haasteet (in English)
David Yoken, lehtori, Turun AMK
CEE-verkoston merkitys opetussuunnitelmaan Pääskyvuoren koulussa
Erkki Rötkönen, rehtori, Pääskyvuoren koulu
10.10 Erasmus+ -esimerkki: “The Competent Learning Process” on varhaiskasvatuksen ja alakoulujen eurooppalainen yhteistyöhanke (KA2), jossa kehitetään lapsen osallisuutta omassa oppimisprosessissaan
Hanna Karlsson, palvelupäällikkö, Sivistystoimiala, Ruotsinkielinen kasvatus ja opetus, Turun kaupunki
10.30 Tasa-arvon ideapaja. Miten koulutuksellinen tasa-arvo taataan jokaiselle kansainvälisen toiminnan näkökulmasta. Mitä tarvitaan, jotta oppija voi kasvaa omaan potentiaaliinsa ja miten eri sektoritoimijat tunnistaisivat ja ymmärtäisivät oman osansa oppilaan opintopolussa.
11.00 Opetushallitus tarjoaa lounaan Taito-opetusravintolassa