Erasmus+ Youth in Action: Make the Move V -kumppaninhakuseminaari Portugalissa 25.-30.9.2018. Hakuaika päättyy

Päättyy:22.6.2018
Tapahtumapaikka:Vila da Marmeleira, Portugali

Nuorisovaihtojen kumppanuuksiin hyvän yhteistyön kautta

Make the move -kumppaninhakuseminaari on järjestetty jo monta kertaa ja sen tapahtumapaikkana on nytkin pieni 300 asukkaan kylä Vila da Marmeleira Portugalissa. Tilaisuus järjestetään 25.-30.9.2018 ja sen päämääränä on luoda nuorisovaihtojen kumppanuuksia, joissa hyvät toimintatavat ovat keskiössä.

Seminaariin valitaan 50 osallistujaa eri Euroopan maista sekä Itä-Euroopan, Kaukasuksen, Venäjän ja Kaakkois-Euroopan maista. Suomesta valitaan 3 osallistujaa.

Opi hyviä nuorisovaihtojen työtapoja

Nuorisovaihtojen perusajatus on, että ne ovat nuorten omia hankkeita. Siksi kumppaninhakuseminaari ei keskity vain kumppaneiden löytämiseen, vaan tukee myös hyvien työtapojen oppimista hankkeita varten. Nuorisovaihtoja tutkitaan nuorten aktiivisen osallistumisen näkökulmasta ja ymmärretään, miten nuoret voivat itse olla mukana hankkeen koko suunnittelu- ja toteutusprosessin ajan. Vila da Marmeleiran kylä toimii osaltaan seminaaria täydentävänä osana. Kylän elämän kautta opitaan, kuinka nuorisovaihdoilla voi olla selkeä vaikutus omaan paikallisyhteisöön ja kuinka ne voivat jopa muuttaa pienen paikkakunnan perustoimintaa. Kaikki käsiteltävät aiheet näkyvät käytännössä Marmeleiran kylässä.

Tavoitteet:

  • löytää luotettavia kumppaneita nuorisovaihtohankkeisiin
  • ymmärtää, mitä tarvitaan hyvälaatuisen nuorisovaihdon suunnittelussa
  • luoda vahva toimijoiden ja kumppanuuksien verkosto
  • ohjeistaa nuorisotyöntekijöitä toimimaan oman ryhmänsä tukena
  • kokea, miten paikallisyhteisön voi valjastaa mukaan hankkeisiin
  • ymmärtää, millainen vaikutus nuorisovaihdolla voi olla paikallisyhteisöön

Kuka voi hakea?

Täysi-ikäiset suoraan nuorisoryhmien kanssa toimivat henkilöt voivat hakea kumppaninhakuseminaariin. Toimijat voivat olla ammattilaisia tai toimia vapaaehtoisena tai vertaisohjaajana. Muita heikommassa asemassa olevien nuorien parissa toimivia priorisoidaan. Vila da Marmeleiran kylän esimerkki voi olla erittäin innostava pieniltä paikkakunnilta tuleville toimijoille. Toimijat, joilla on jo nuorisovaihdosta kiinnostunut nuorten ryhmä, ovat erittäin tervetulleita.

Koulutuskieli on englanti.

Osallistuminen on maksutonta. Suomen kansallinen toimisto korvaa matkakulut kotoa tapahtumapaikalle ja takaisin ja Portugalin kansallinen toimisto järjestää majoituksen, ohjelman, ruokailut ja koulutuksen. Majoitus tapahtuu kylästä vuokratuissa taloissa, jotka ovat eri kokoisia ja joissa osallistuja saattaa joutua jakamaan huoneen toisen osallistujan kanssa.

Miten pääsee mukaan?

Koulutukseen haetaan sähköisellä hakulomakkeella SALTOn verkkosivuilla. Paina otsakkeen vieressä olevaa Apply Now! -painiketta ja täytä tietosi lomakkeeseen. Muista lähettää lomake lopuksi. Jos haet ensimmäistä kertaa koulutukseen SALTOn sivujen kautta, sinun tulee tehdä itsellesi MySALTO-tunnukset. Sivusto neuvoo tunnusten luomisessa.

Haku päättyy 22.6.2018

Lisätietoja koulutuksesta antaa Ysi Valve

(sähköposti muodossa etunimi.sukunimi@oph.fi)