Katso myös

Tarinoita kansainvälistymisestä

Kokemuksia muualla verkossa

Erasmus-lähettiläiden esittelyt
Euroopan komissio

Exchangeability-hankkeen videoita

25-vuotiaan Erasmus-vaihdon suosio jatkuu
Euroopan komission Suomen-edustuston verkkojulkaisu

Vaihtoblogeja korkeakoulujen sivuilla

Jyväskylän ammattikorkeakoulun vaihtoblogeja

Jyväskylän yliopiston vaihtoblogeja

Blogeilla on mahdollisuus korvata vaihtoraportti

E

Kokemuksia Erasmus-ohjelmasta

Opiskelija- ja harjoittelijavaihto

Suomen Erasmus-opiskelijalähettilääksi valittu Elina Ylipekonen osallistui Seinäjoen ammattikorkeakoulussa opiskellessaan Erasmus-vaihtoon, -intensiivikurssille ja -harjoitteluun.
Lue miten Elinan kokemukset Berliinissä antoivat kipinän uudelle uralle

Tampereen yliopistossa opiskeleva Marika Karhu vietti syksyn 2009 Erasmus-opiskelijavaihdossa Ranskassa. Pöyrätuolilla liikkuvalle Marikalle Lille oli ihanteellinen vaihtokohde, sillä sekä kaupungilla että yliopistolla esteettömyys oli otettu hyvin huomioon.
Lue Marikan kokemuksista opiskelijavaihdossa

Englantilainen Natalie Roddis oli Erasmus-opiskelijavaihdossa Helsingin yliopistossa keväällä 2012. Vaihtonsa aikana hän vieraili myös useassa suomalaisessa koulussa Erasmus kouluissa -hankkeen kautta.
Lue Natalien kokemuksista Erasmus-vaihdosta ja kouluvierailuista

Opettaja- ja henkilökuntavaihto

Haagahelialainen Mário Passos Ascenção on ollut useasti Erasmus-opettajavaihdossa.
Lue lisää Marion kokemuksista

Suomen Erasmus-henkilökuntalähettiläs, Turun yliopiston vammaisasiamies Paula Pietilä edistää työkseen yhdenvertaisuutta. Paula tutustui henkilökuntavaihdossa erityisryhmien palveluihin Aarhusin yliopistossa.
Lue Paulan kokemuksista Tanskasta

Oulun seudun ammattikorkeakoulun laatukoordinaattori Marianne Isola osallistui Erasmus-henkilökuntavaihtoon kesäkuussa 2010. Hän vieraili Universidad Politécnica de Madridissa.
Lue Mariannen kokemuksista henkilökuntavaihdosta

Korkeakoulujen henkilökunnalle suunnattu kansainvälinen viikko Tampereen ammattikorkeakoulussa kesäkuussa 2012 on tärkeä verkostoitumisen, tiedonjaon ja kotikansainvälistymisen kanava.
Lue osallistujien ja järjestäjien kokemuksia henkilökuntavaihtoviikosta

Intensiivikurssit

Mikkelin ammattikorkeakoulu hallinnoi Nürnbergissä toteutetettua intensiivikurssia, jonka aiheena oli vapaaehtoistyön edistäminen Euroopassa.
Lue opettajien kokemuksista

Helena Heinonen ja Sari Bergström osallistuivat toukokuussa 2012 Lahden ammattikorkeakoulun Erasmus-intensiivikurssille Human Resource and Knowledge Management in Social and Health Care Field.
Lue miltä intensiivikurssi näyttää aikuisopiskelijoiden silmin

Metropolia Ammattikorkeakoulu partnereineen on tarttunut Erasmus-intensiivikurssilla ajankohtaiseen teemaan: miten ehkäistä köyhyyttä ja syrjäytymistä.
Lue millaisia ajatuksia kurssi on herättänyt opiskelijoissa ja opettajissa

Hankkeet

Eurooppalaisissa koulutushankkeissa luodaan kumppanien vahvuusalojen pohjalta yhdessä uutta osaamista. Tähän pyrkii myös Erasmus-ohjelmasta tuettu hanke Empowering the Professionalization of Nurses through Mentorship (EmpNURS), jota Turun ammattikorkeakoulu koordinoi.
Lue hankkeen koordinaattoreiden kokemuksia hankeyhteistyöstä