Erasmus+ -ohjelma (2014-2020)

Elinikäisen oppimisen toimintaohjelma

COM_opettaja_osoittaa_PI_opett_taydkoul_560x262.jpg

Kuva: Pilvi Isotalus

Täydennyskoulutusapurahat opetushenkilöstölle 2007-2013

Comenius-täydennyskoulutusapurahat ovat koulujen opetushenkilöstölle tarkoitettu tukimuoto, jonka tavoitteena on kannustaa osallistujia parantamaan työtehtävissään tarvittavia tietoja ja taitoja, laajentamaan käsitystään kouluopetuksesta Euroopassa ja vahvistamaan työnsä eurooppalaista ulottuvuutta.

  • kansainvälinen kurssi, jossa on osallistujia vähintään kolmesta ohjelmamaasta;kurssin vähimmäiskesto on 5 päivää
  • konferenssi tai seminaari, jonka järjestää Comenius-ohjelman kansallinen toimisto, verkosto, keskitetty hanke tai muu koulutusalan eurooppalainen yhdistys
  • job shadowing -vaihto*

*Job shadowing = opettajavaihdon muoto, jossa opettaja tutustuu kollegansa työhön kohdeoppilaitoksessa seuraamalla opetusta ja osallistumalla opettamiseen myös itse. Hakija etsii itse kohdekoulun.

Vuodesta 2014 alkaen Erasmus+ yleissivistävälle koulutukselle

Liikkuvuusjaksojen (2 pv - 2 kk) rahoitus on hankemuotoista ja hankkeen kestoaika on yksi tai kaksi vuotta. Hanketoiminnan tulee perustua koulun tarpeisiin. Koulu hakee liikkuvuushakemuksella tukea yhdelle tai useammalle henkilöstöönsä kuuluvalle.

Erasmus+ KA1 yleissivistävälle koulutukselle

Ohjelmassa mukana olevat maat 2013

  • EU-maat (Alankomaat, Belgia, Bulgaria, Espanja, Irlanti, Italia, Itävalta, Kreikka, Kypros, Kroatia, Latvia, Liettua, Luxemburg, Malta, Portugali, Puola, Ranska, Romania, Ruotsi, Saksa, Slovakia, Slovenia, Suomi, Tanska, Tšhekki, Unkari, Viro ja Yhdistynyt kuningaskunta)
  • ETA/Efta -maat: Norja, Islanti, Sveitsi ja Liechtenstein
  • Ehdokasmaa: Turkki
  • ja rajoitetusti Makedonia (Makedonialaiset voivat osallistua LLP-maassa, esim. Suomessa, järjestettävään täydennyskoulutukseen)

Miten eteenpäin?

Hakuohjeet löytyvät hakijalle sivulta.

Hakijalle

Lisätietoja

Sirkka Säikkälä

Jaana Hyytiäinen