Ajankohtaista

luokassa

Kuva: Satu Haavisto

Erasmus kouluissa | Erasmus in Schools

Information for students

Erasmus kouluissa -ohjelma tarjoaa suomalaisille

  • päiväkodeille
  • esi- ja peruskouluille
  • lukioille
  • toisen asteen ammatillisille oppilaitoksille

mahdollisuuden kutsua ulkomaalainen Erasmus-, vaihto- tai tutkinto-opiskelija vierailulle!

Nämä päiväkoti- ja kouluvierailut tarjoavat suomalaisille lapsille ja nuorille ainutlaatuisen tilaisuuden kotikansainvälistymiseen.

Vierailujen aikana kansainväliset opiskelijat jakavat tietoa omasta kotimaastaan ja kulttuuristaan, ja rohkaisevat suomalaisia lapsia ja nuoria vuorovaikutukseen eri maista ja kulttuureista tulevien kanssa.

Vieraat voivat osallistua kielten- ja aineenopetukseen, toteuttaa kansainvälisyyteen liittyvän projektin lasten kanssa tai osallistua päiväkodeissa ja kouluissa pidettävien teemapäivien ohjelmaan. Pienimmille vierailijat voivat opettaa kotimaastaan ja kulttuuristaan esimerkiksi laululeikkien ja satujen avulla.

Vierailut toteutetaan opettajien esittämien toivomusten ja kunkin opiskelijan oman erityisosaamisen mukaan. Vierailut kestävät muutamasta tunnista yhteen (tai useampaan päivään) ja niiden sisältö ja toteutus ovat opettajan ja vierailijan välillä sovittavissa.

Ohjelmaan osallistuminen on päiväkodeille ja kouluille täysin maksutonta.

Ilmoittaudu mukaan!

Tietoa lastentarhanopettajille- tai Tietoa opettajille -sivulla

Olemme myös Facebookissa!

Erasmus in Schools

Erasmus kouluissa -ohjelmassa on toteutettu vuosittain 300-500 kouluvierailua vuodesta 2010 alkaen. Vuodesta 2017 lähtien myös päiväkodit ja esikoulut ovat voineet osallistua ohjelmaan. Ohjelman toteutuksesta vastaa Erasmus+ kansallinen toimisto Opetushallituksessa.

Ohjelmaan osallistuneet keväällä 2018

Avaa kartta uuteen ikkunaan/välilehteen