Hakijalle: aikuiskoulutushenkilöstön liikkuvuus

Aikuiskoulutuksen parissa toimivat organisaatiot hakevat liikkuvuustukea vuosittain Erasmus+ -ohjelmaa hallinnoivalta kansalliselta toimistolta, joka on Suomessa 1.1.2017 alkaen Opetushallitus.

Hanketta voi hakea myös kansallisena konsortiona, johon kuuluu vähintään kolme suomalaista aikuiskoulutusorganisaatiota. Sama organisaatio tai konsortio voi jättää vain yhden liikkuvuushakemuksen hakukierroksella. Organisaatio voi kuitenkin olla mukana tai koordinoimassa useita eri konsortioita, jotka hakevat samaan aikaan.

Hakuaika 2019

Liikkuvuushankkeiden haku päättyy 5.2.2019 klo 13 Suomen aikaa (CET klo 12).

Selainpohjainen KA104-hakulomake:
https://webgate.ec.europa.eu/erasmus-applications/

Kirjaudu EU Login -tunnuksillasi, valitse Opportunities - Adult Education.

Online-lomake toimii yleisimmillä ja uusimmilla verkkoselaimilla Internet Explorer 11, Firefox 45.7 ja Chrome 56.0

Samalla lomakkeella haetaan kootusti kaikkia aikuiskoulutushenkilöstön liikkuvuuksia, jotka organisaatio aikoo toteuttaa hankkeen aikana*. Samaan hakemukseen voi yhdistellä täydennyskoulutuskursseja, job shadowing -jaksoja ja opetusjaksoja ulkomailla. Liikkuvuudet voivat suuntautua eri maihin eri aikoina hankkeen kuluessa. Vastaanottavia organisaatioita ei tarvitse määritellä vielä hakuvaiheessa.

Haettavien liikkuvuuksien enimmäismäärää ei ole rajoitettu, mutta liikkuvuuksien suunnittelussa kannattaa olla realistinen.

*Huom! Ammatillisen aikuiskoulutuksen henkilöstön liikkuvuustukea haetaan pääsääntöisesti ammatillisen koulutuksen Erasmus+ -liikkuvuushaussa.
Erasmus+ ammatilliselle koulutukselle - Avaintoimi 1: Liikkuvuus

Poikkeukset on lueteltu alla olevassa hakuohjeessa.

Tuen määrä

Tukea myönnetään yhtä osallistujaa kohden

  • matkoihin etäisyydestä riippuen 20 - 1500 euroa (edestakaisin)
  • elinkustannuksiin kohdemaan ja matkan keston mukaan 91 - 117 euroa/pv, yli kahden viikon meneviltä päiviltä kahteen kuukauteen asti 64-82 euroa/pv
  • kurssimaksuun 70 euroa/pv (enintään 700 euroa)
  • organisaatiolle hankehallintoon 350 euroa / liikkuvuus.

Korkeampaa apurahaa voi hakea henkilöille, jotka tarvitsevat lisätukea vammaan tai terveydentilaan liittyvien syiden vuoksi (ks. tarkempia tietoja hakuohjeesta).

Miten tukea haetaan?

  1. Tutustu Erasmus+ -ohjelmaoppaaseen (Programme Guide) sekä hakuohjeisiin.
  2. Liikkuvuustukea haetaan sähköisellä lomakkeella. Ennen lomakkeen täyttämistä hakijaorganisaation tulee rekisteröityä URF-tietokantaan. Täytä ja lähetä hakulomake OPHn ohjeiden mukaisesti.

Hakukierroksen aikataulu

Hakuajan päättymisen jälkeen hakemusten muodollinen kelpoisuus tarkastetaan ja hakemukset arvioidaan ohjelmaoppaassa ilmoitetuilla laatukriteereillä.

Hakukierroksen alustava aikataulu 2019Viikko
Hakukierros päättyy 6
Vastaanottovahvistukset hakijoille 8
Hakemusten kelpoisuustarkastus ja arviointi 6-14
Valintatoimikunnan kokous 16
Päätökset hakijoille 19-20

Ota yhteyttä