Hakijalle: aikuiskoulutushenkilöstön liikkuvuus

Aikuiskoulutuksen parissa toimivat organisaatiot hakevat liikkuvuustukea vuosittain Erasmus+ -ohjelmaa hallinnoivalta kansalliselta toimistolta, joka on Suomessa 1.1.2017 alkaen Opetushallitus.

Hanketta voi hakea myös kansallisena konsortiona, johon kuuluu vähintään kolme suomalaista aikuiskoulutusorganisaatiota. Sama organisaatio tai konsortio voi jättää vain yhden liikkuvuushakemuksen hakukierroksella. Organisaatio voi kuitenkin olla mukana tai koordinoimassa useita eri konsortioita, jotka hakevat samaan aikaan.

Hakuaika 2019

Hakuaikaa on jatkettu ja se päättyy 12.2.klo 13 Suomen aikaa (CET klo 12).
Hakulomakkeen lähetys ei tällä hetkellä onnistu, ja myös ruuhkasta aiheutuva hitaus jatkuu. Jos olet kirjoittamassa hakemusta sinun kannattaa ottaa hakemuksesi vasemmassa alareunassa olevasta painikkeesta pdf -versio, niin teillä on edes jokin versio käytössänne. Kirjoittaminen kannattaa tehdä suunnitteluvaiheessa esim. wordilla, sillä jos ohjelma kaatuu juuri ratkaisevalla hetkellä niin hävinnyttä tekstiä ei saa takaisin. Wordista voit kopioi-liitä -toiminnolla siirtää vastaukset hakulomakkeeseen.

Samalla lomakkeella haetaan kootusti kaikkia aikuiskoulutushenkilöstön liikkuvuuksia, jotka organisaatio aikoo toteuttaa hankkeen aikana*. Samaan hakemukseen voi yhdistellä täydennyskoulutuskursseja, job shadowing -jaksoja ja opetusjaksoja ulkomailla. Liikkuvuudet voivat suuntautua eri maihin eri aikoina hankkeen kuluessa. Vastaanottavia organisaatioita ei tarvitse määritellä vielä hakuvaiheessa.

Haettavien liikkuvuuksien enimmäismäärää ei ole rajoitettu, mutta liikkuvuuksien suunnittelussa kannattaa olla realistinen.

*Huom! Ammatillisen aikuiskoulutuksen henkilöstön liikkuvuustukea haetaan pääsääntöisesti ammatillisen koulutuksen Erasmus+ -liikkuvuushaussa.
Erasmus+ ammatilliselle koulutukselle - Avaintoimi 1: Liikkuvuus

Tuen määrä

Tukea myönnetään yhtä osallistujaa kohden

  • matkoihin etäisyydestä riippuen 20 - 1500 euroa (edestakaisin)
  • elinkustannuksiin kohdemaan ja matkan keston mukaan 91 - 117 euroa/pv, yli kahden viikon meneviltä päiviltä kahteen kuukauteen asti 64-82 euroa/pv
  • kurssimaksuun 70 euroa/pv (enintään 700 euroa)
  • organisaatiolle hankehallintoon 350 euroa / liikkuva henkilö.

Korkeampaa apurahaa voi hakea henkilöille, jotka tarvitsevat lisätukea vammaan tai terveydentilaan liittyvien syiden vuoksi (ks. tarkempia tietoja hakuohjeesta).

Miten tukea haetaan?

Tutustu Erasmus+ -ohjelmaoppaaseen (Programme Guide) sekä hakuohjeisiin.
Ohjelmaopas, ohje URF/PIC-rekisteröitymiseen sekä hakulomake ja yleisohje sen täyttämiseen löytyvät Erasmus+ -hakuprosessi-sivulta

Liikkuvuustukea haetaan selainpohjaisella online-lomakkeella.
https://webgate.ec.europa.eu/erasmus-applications/

Kirjaudu EU Login -tunnuksillasi, valitse Opportunities - Adult Education.

Online-lomake toimii yleisimmillä ja uusimmilla verkkoselaimilla Internet Explorer 11, Firefox 45.7 ja Chrome 56.0

Jos hakujärjestelmä ei toimi - ohjeet

Mikäli sähköisen hakemuksen jättäminen ei hakujärjestelmän teknisen vian vuoksi onnistu määräaikaan mennessä, lähetä tallennettu hakulomake pdf-muodossa sähköpostin liitetiedostona 2 tunnin sisällä hakuajan päättymisestä osoitteeseen:
grundtvig(at)oph.fi
Hakulomaketta ei kannata yrittää lähettää sähköisen hakujärjestelmän kautta hakuajan päättymisen (klo 13.00 Suomen aikaa) jälkeen.
Hakulomakkeen kohdassa "Submission Summary" näkyvän aikaleiman tulee olla ennen hakuajan päättymistä (klo 13.00 Suomen aikaa), joten älä tallenna hakulomaketta hakuajan jälkeen.

Hakukierroksen aikataulu

Hakuajan päättymisen jälkeen hakemusten muodollinen kelpoisuus tarkastetaan ja hakemukset arvioidaan ohjelmaoppaassa ilmoitetuilla laatukriteereillä.

Hakukierroksen alustava aikataulu 2019Viikko
Hakukierros päättyy 6
Vastaanottovahvistukset hakijoille 8
Hakemusten kelpoisuustarkastus ja arviointi 6-14
Valintatoimikunnan kokous 16
Päätökset hakijoille 19-20

Ota yhteyttä