Erasmus+ -ohjelman ammatillisen koulutuksen palvelut hakukierroksella 2018

Erasmus+ -ohjelma tarjoaa mahdollisuuksia ammatillisen koulutuksen opiskelija- ja henkilöstöliikkuvuuteen sekä koulutuksen kehittämiseen kansainvälisessä yhteistyössä.

Päivitämme tälle sivulle tietoja kansallisen toimiston palveluista ammatillisen koulutuksen toimijoille Erasmus+-ohjelman hakukierroksella 2018. Lisätiedot: erasmus.ammatillinen(at)oph.fi

Kerromme Erasmus+ -ohjelmasta infovideoilla sekä erilaisten ammatillisen koulutuksen tilaisuuksien ja seminaarien yhteydessä. Lisäksi järjestämme hakijoiden tueksi toimintokohtaista neuvontaa syksyn ja talven aikana. Hakukierroksen palvelut on tarkoitettu kaikille ammatillisen koulutuksen kansainvälistymisestä kiinnostuneille. Tilaisuudet ovat maksuttomia.

Videot

Perustietovideot Erasmus+ ammatilliselle koulutukselle hakukierroksesta 2018 julkaistaan tällä sivulla loka-marraskuun aikana. Videot sisältävät perustiedot ohjelman tarjoamaista mahdollisuuksista ammatillisessa koulutuksessa ja niissä kerrotaan mm. ohjelman eri toiminnoista, kohderyhmistä sekä toiminnan ja rahoituksen raameista.

Temaattiset seminaarit ja muut tilaisuudet

Järjestämme syksyn aikana yhteistyössä ammatillisen koulutuksen toimijoiden kanssa temaattisia seminaareja, joissa kerromme Erasmus+ -ohjelman mahdollisuuksista ammatilliselle koulutukselle. Temaattiset seminaarit ovat myös erinomainen tilaisuus kuulla rahoitettujen Erasmus+ hankkeiden kokemuksista ja hyödyistä, saada ideoita omiin hankkeisiin sekä verkostoitua muiden toimijoiden kanssa.

Lisäksi järjestämme yhdessä muiden sektorien kanssa koulutuksen ja nuorison toimijoille suunnatun työpajan kokeilevan kehittämisen tarpeiden ja ideoiden työstämiseksi.

  • Keskiviikko 15.11.2017 klo 13-16, Helsinki (alustava ajankohta).

Hakuneuvonta ammatillisen koulutuksen liikkuvuushanketta suunnitteleville (KA1)

Liikkuvuushanketta suunnitteleville järjestetään verkossa kaksi eri sisältöistä hakukoulutusta (webinaaria), joissa perehdytään laadukkaan liikkuvuushankesuunnitelman laatimiseen lyhyiden alustusten ja verkkokeskustelun avulla. Mukana on myös ECVET experttejä kertomassa kansainvälisen osaamisen tunnistamisesta ja tunnustamisesta sekä liikkuvuusdokumenttien kehittämisestä osana sähköistä dokumentaatiota. Lisäksi hakijoille järjestetään verkossa kaksi kyselytuntia, joista ensimmäinen on suunnattu erityisesti uusille hakijoille.

  • Keskiviikko 1.11.2017 klo 14-16 webinaari liikkuvuushankkeille osa 1: Liikkuvuushankkeiden erityispiirteet ja hankesuunnittelun prosessi. Lisätietoja ja ilmoittautuminen (päivitetään myöhemmin)
  • Keskiviikko 8.11.2017 klo 14-15: Kyselytunti verkossa uusille liikkuvuushanketta valmisteleville hakijoille. Lisätietoja ja ilmoittautuminen (päivitetään myöhemmin)
  • Torstai 14.12.2017 klo 14-16 webinaari liikkuvuushankkeille osa 2: Työsuunnitelma, liikkuvuuden tukitoimet, vaikuttavuus ja levitys, arviointi ja budjetointi. Lisätietoja ja ilmoittautuminen (päivitetään myöhemmin)
  • Torstai 11.1.2018 klo 14-15: Kyselytunti verkossa liikkuvuushanketta valmisteleville. Lisätietoja ja ilmoittautuminen (päivitetään myöhemmin)

Hakuneuvonta ammatillisen koulutuksen strategista kumppanuushanketta suunnitteleville (KA2)

Kumppanuushanketta suunnitteleville järjestetään yhteensä kolme eri sisältöistä hakukoulutusta (webinaari), joissa perehdytään hankesuunnitelman laatimisen eri osa-alueisiin. Koulutusten ensimmäinen osa on tarkoitettu ammatillisen koulutuksen hanketta suunnitteleville. Vuoden 2018 puolella järjestettävät webinaarit kumppanuushankkeille (osat 2 ja 3) on tarkoitettu kaikkien koulutussektoreiden kumppanuushanketta suunnitteleville.

  • Perjantai 1.12.2017 klo 9‒13 (alustava kellonaika) Webinaari kumppanuushankkeille osa 1: Ideasta projektiksi – kumppanuushankkeen suunnittelun lähtökohdat. Lisätietoja ja ilmoittautuminen (päivitetään myöhemmin)
  • Keskiviikko 17.1.2018 klo 12.30‒15.30 Webinaari kumppanuushankkeille osa 2: Kumppanuushankkeen tuotokset työsuunnitelma, levityssuunnitelma, hakemuslomake. Lisätietoja ja ilmoittautuminen (päivitetään myöhemmin)
  • Tiistai 13.2.2018 klo 12.30‒15.30 Webinaari kumppanuushankkeille osa 3, Kumppanuushankkeen budjetti. Lisätietoja ja ilmoittautuminen (päivitetään myöhemmin)

Ansökningsinformation på svenska (KA1 och KA2)

  • Erasmus+ -infotillfälle för yrkesutbildning (på webben) (datumet meddelas senare)

Tukea hankeidean työstämiseen

Tarvitsetko yksilöllisempää neuvontaa? Oletko epävarma hankeideasi sopivuudesta Erasmus+-ohjelmaan? Ota yhteyttä meihin niin tuemme sinua alkuun pääsemisessä ja oikean toiminnon (KA1 tai KA2) kartoittamisessa.
Voit myös lähettää hankeideasi kommentoitavaksi meille osoitteeseen erasmus.ammatillinen(at)oph.fi

Erasmus+ -hakuprosessi

Vuoden 2018 hakulomakkeet, hakujen päättymispäivät, ohjelmaopas sekä muut tärkeät tiedot hakuun 2018 liittyen julkaistaan niiden ilmestyttyä Erasmus+-hakuprosessisivulla.

Ota yhteyttä
• Ammatillisen koulutuksen ryhmän yhteystiedot

Lisätiedot
• Erasmus+ ammatilliselle koulutukselle