Hakijalle

Korkeakoulut ja liikkuvuuskonsortiot hakevat liikkuvuustukea vuosittain Erasmus+ -ohjelmaa hallinnoivalta kansalliselta toimistolta. Erasmus+ kansallinen toimisto on Opetushallituksessa. Liikkuvuuteen osallistuvat korkeakoulujen opiskelijat, opettajat ja muu henkilökunta hakevat apurahaa omasta korkeakoulustaan.

Eurooppalaisen liikkuvuuden tuki kattaa apurahat opiskeluun, harjoitteluun, opettamiseen ja kouluttautumiseen toisessa ohjelmamaassa sekä korkeakoululle myönnettävän tuen liikkuvuuden järjestämistä ja tukemista varten (organisational support).

Euroopan sisäisen liikkuvuuden lisäksi haussa on myös tuki globaaliin liikkuvuuteen eli opiskelija-, opettaja- ja henkilökuntavaihtoon Suomen ja ns. kumppanimaiden korkeakoulujen välillä. Molempiin toimintoihin on erilliset hakulomakkeet ja kukin korkeakoulu voi jättää vain yhden hakemuksen per toiminto.

Oman hakemuksen lisäksi korkeakoulun on mahdollista olla mukana useamman korkeakoulun muodostamassa liikkuvuuskonsortiossa. Uuden liikkuvuuskonsortion on haettava liikkuvuuskonsortion akkreditointia erillisellä hakulomakkeella.

Eurooppalaisen liikkuvuuden haku vuoden 2019 hakukierroksen hakuaikaa on pidennetty 12.2.2019 klo 13:00 Suomen aikaa (klo 12:00 CET) asti.

Erasmus+ Programme: extension of deadline for call 2019 actions

Hakukierros 2019 - Eurooppalainen liikkuvuus

Hakulomakkeet

Hakulomakkeet ja ohjeet online-lomakkeiden käyttöön löytyvät Erasmus+ -hakuprosessi -sivulta:

Erasmus+ -hakuprosessi

  • KA103 - Korkeakoulujen eurooppalainen liikkuvuus

Täytä hakulomake ja lähetä hakemus määräaikaan mennessä. Vain määräaikaan mennessä sähköisesti jätetyt hakulomakkeet etenevät käsittelyyn. Hakemuksia ei lähetetä postitse.

Hakukierroksen 2019 dokumentteja - yhteiset:
tiedosto
Erasmus+ Programme Guide (ohjelmaopas) verkkosivu
Välimatkalaskin (Distance calculator) verkkosivu

Hakukierroksen 2019 dokumentteja - Eurooppalainen liikkuvuus
tiedosto
KA103 Hakukuulutus korkeakouluille - liikkuvuus (päivitetty 31.1.2019) pdf
Hakuneuvonta 10.1.2019 pdf