Kielivalmennus ja kielitestit

Euroopan komissio tarjoaa Erasmus+ -vaihto- ja harjoittelujaksoille osallistuville korkeakouluopiskelijoille mahdollisuuden opiskella verkossa englannin, saksan, ranskan, espanjan, italian, hollannin, portugalin, puolan, kreikan, ruotsin, tanskan ja tsekin kieliä ja testata kielitaidon kehittymistä ennen ulkomaanjaksoa sekä sen päätyttyä.

Verkkopohjaiset kielikurssit ovat opiskelijoille vapaaehtoisuuteen perustuva mahdollisuus parantaa omaa kielitaitoaan, kielitestit sen sijaan ovat pakollisia kaikille Erasmus+ -ohjelmaan osallistuville opiskelijoille.

Kielivalmennus ja -testit tapahtuvat komission tätä varten teettämässä OLS-verkkopalvelussa (Online Linguistic Support Tool).

Lisenssit

Opiskelija tarvitsee lisenssin osallistuakseen kielivalmennukseen ja -testeihin.

Komissio allokoi kullekin maalle kielivalmennus- ja kielitestilisenssit, jotka Opetushallitus Erasmus+ -ohjelman kansallisena toimistona jakaa Suomessa korkeakouluille. Korkeakoulut puolestaan jakavat lisenssit eteenpäin omille opiskelijoilleen.

Korkeakoulut hallinnoivat lisenssejä OLS-verkkopalvelussa, jossa korkeakouluilla on myös mahdollisuus ajantasaisesti seurata testien ja kurssien suorittamista.

Tiedottamiseen materiaalia

Korkeakoulut voivat käyttää tiedottaessaan opiskelijoille kielivalmennuksesta ja -testeistä komission tuottamia videoita.

Mainosvideo kielitestistä ja kielikursseista (EN)
Youtube.com

Mainosvideo kielikursseista (EN)
Youtube.com

Esittelyvideo OLS -järjestelmän toimittajalta (EN / mp4 video)

Esittelyvideo OLS -kurssien sisällöstä (EN / mp4 video)

Lisätietoa OLS-järjestelmästä, kuten valmiita OLS powerpoint-esityksiä, korkeakoulujen ja opiskelijoiden OLS-oppaat ja viimeisimpien webinaarien nauhoitteet löytyvät OLS-portaalin etusivulta. Portaalin tunnukset ja salasanat on jaettu korkeakoulujen Erasmus-koordinaattoreille, jotka voivat luoda korkeakoulukohtaisesti tarvittavan määrän lisätunnuksia.