#EVS20-blogi

Eurooppalainen vaapehtoispalvelu on satoja uusia kokemuksia. Osallistujat jakavat juhlavuoden aikana kokemuksiaan blogissamme. Mieti vastausta esittämäämme kysymykseen ja surffaa lukemaan blogiamme ohesta:

Muualla verkossa

EVS20 Euroopan nuorisoportaalissa:
europa.eu/youth/evs20_fi

#EVS20 Instagramissa

EVS_tytto_547x262px_m_fernandez.jpg

Kuva: Marco Fernandez

Eurooppalainen vapaaehtoispalvelu täyttää pyöreitä #EVS20

Eurooppalainen vapaaehtoispalvelu (EVS) juhlistaa tänä vuonna 20. toimintavuottaan. Kutsumme nuorisoalan toimijat ja EVS:n ystävät ympäri Suomen mukaan viettämään juhlavuotta!

Osana juhlavuotta järjestetään Euroopan laajuinen #EVS20-kampanja, jolla kerrotaan ohjelman mahdollisuuksista. #EVS20 -kampanja pyrkii edistämään palvelun avoimuutta kaikille nuorille heidän taustastaan tai koulutuksestaan riippumatta. Kampanjassa korostetaan, kuinka vapaaehtoistyö tarjoaa nuorille uusia kokemuksia, taitoja ja mahdollisuuksia vaikuttaa niin omaan kuin muidenkin elämään. Kampanjan yleiseurooppalainen viesti on, että EVS tuo osallistujajärjestöille ja nuorille vapaaehtoistyöntekijöille todellista lisäarvoa.

Miten mukaan kampanjoimaan

Osallistua voi järjestämällä tapahtumia, joissa Eurooppalainen vapaaehtoispalvelu on esillä. Tapahtumien sisältö on vapaa ja suunnittelussa saa käyttää mielikuvista. Tärkeintä on, että tapahtumissa saa tietoa Eurooppalaisesta vapaaehtoispalvelusta. Kohderyhmänä voivat olla nuoret, päättäjät tai organisaatiot, jotka voisivat lähettää tai vastaanottaa nuoria vapaaehtoisia.

Tapahtumien järjestämistä tukemaan on tuotettu runsaasti erilaisia markkinointi- ja viestintämateriaaleja. Verkkosivuiltamme löydät muun muassa juhlavuoden logon, viestintäohjeita sekä materiaalien tilaus- ja käyttöohjeita.

Kampanjointiin osallistuvat organisaatiot ja vapaaehtoiset eri puolilla Eurooppaa. Toivomme, että tapahtumat ja vapaaehtoispalvelu saavat näkyvyyttä myös sosiaalisessa mediassa, joten kuvat, kommentit ja muut postaukset ovat erittäin tervetulleita! Sosiaalisen median hashtagit ovat:

#EVS20 #100uuttakokemusta #100newexperiences

Vuoden päätapahtumat

CIMO järjesti yhteistyökumppaneidensa kanssa alueellisia #EVS20-tapahtumia. Tapahtumapaikkakunnat ja päivämäärät olivat Helsinki 17.5., Kuopio 19.5, Kokkola 1.6., Rovaniemi 6.9. ja Turku 13.9. Lisätietoa näistä tapahtumista oheiselta alasivulta.

Suomessa juhlavuosi huipentui 27.10. - 28.10.2016 Helsingissä järjestettyyn juhlaseminaariin.

Mikä EVS?

Eurooppalainen vapaaehtoispalvelu (EVS) on osa Erasmus+ -ohjelmaa. Palvelun kautta 17–30-vuotiaat nuoret voivat tehdä vapaaehtoistyötä eri puolilla Eurooppaa ja sen ulkopuolella, ja palvelu tukee järjestöjä vapaaehtoistyömahdollisuuksien tarjoamisessa.

Euroopan komission toimesta vuonna 1996 perustettu EVS on tähän mennessä liikuttanut 100 000 nuorta. EVS-vapaaehtoiset ovat antaneet panoksensa lasten, nuorten ja vanhusten hyväksi, suojelleet ympäristöä ja työskennelleet kulttuuritapahtumissa ja monien muiden arvokkaiden asioiden puolesta.

Lisätietoa: