Euroopan nuorisoviikko - Demokratia ja minä

Hae tapahtumatukea 15.3. mennessä ja osallistu Euroopan nuorisoviikolle 29.4.-5.5.2019 #Youthweek #DemocracyandMe.

Kevät 2019 on perinteisen vaikuttamisen, edustuksellisen demokratian superkevät. Suomessa on eduskuntavaalit 14.4.2019 ja Euroopassa toukokuun lopulla Europarlamenttivaalit joiden äänestyspäivä Suomessa on 26.5.2019.

Siksi myös Euroopan nuorisoviikon (29.4.-5.5.2019) nimenä on Demokratia ja minä. Viikolla tarkastellaan ja nostetaan äänestämisen rinnalle erilaisia vaikuttamisen muotoja ja kanavia. Tavoitteena on näyttää miten järjestötyössä, vapaaehtoistyössä ja nuorisotyössä toteutuvat erilaiset demokratian ja vaikuttamisen muodot. Minkä asian puolesta olet vaikuttanut tai haluatte vaikuttaa porukalla? Ehkä vaikutattekin taiteen keinoin tai sosiaalisessa mediassa? Oletteko toteuttaneet Erasmus+ Youth in Action ja Euroopan solidaarisuusjoukkojen hankkeita demokratia-teemalla ja haluatte kertoa niistä muille?

Nuorisoviikon tapahtuma voi olla muodoltaan esimerkiksi seminaari, työpaja, keskustelutilaisuus, messutapahtuma, flash-mob, podcast tai muu kohderyhmän huomioiva tapahtuma.

Yhteistyökumppanuus

Tapahtuma tulee toteuttaa 29.4.-5.5.2019 välisenä aikana. Perustellusti sen voi myös toteuttaa Eurooppa-päivän 9.5.2019 yhteydessä.

  • Yhteistyökumppani toteuttaa tapahtuma tai tapahtumia, jotka on järjestetty nuorten kanssa kouluajan ulkopuolella.
  • Tapahtuman järjestäjä huolehtii asianmukaisista vakuutuksista.
  • Tapahtuman markkinoinnissa ja toteutuksessa on tuotava esille Erasmus+ -ohjelman rahoitus ja erityisesti se, että kyse on Euroopan nuorisoviikontapahtumasta. Viikon tunnisteet ovat #DemocracyandME #Youthweek
  • Toteutukseen voi hakea tukea enintään 1000 euroa.
  • Tapahtumat julkaistaan Euroopan nuorisoportaalissa.
  • Yhteistyökumppanuus edellyttää, että järjestävä taho tekee tapahtumasta englanniksi pienen julkaisukelpoisen koosteen, jossa tulee mainita mahdollisimman tarkkaan tiedot osallistujamäärästä ja yhteistyökumppaneista. Koosteen käyttämiseen ja sen sisältämään kuvamateriaaliin Opetushallitus saa täydet oikeudet.
  • Avustuksesta tulee tehdä tiliselvitys ja raportti 30.6.2019 mennessä. Tiliselvitykseen tulee liittää tositteet kuluista. Opetushallitus korvaa tiliselvityksen osoittamat kulut raportoinnin jälkeen.

Haku ja lisätiedot

Voit jättää verkkolomakkeen kautta ehdotuksesi tapahtuman sisällöksi.

Ilmoittautumisaikaa on 15.3.2019 asti.

Euroopan nuorisoviikon toteutukseen voi ilmoittautua myös mukaan, vaikka tapahtumista ei tule kustannuksia. Niin pääsee osaksi teemaviikon eurooppalaiseen toteutukseen ja lyhyet tapahtumakuvaukset julkaistaan Euroopan nuorisoportaalissa Nuorisoviikon sivuilla www.youthweek.eu

Taustaa

Euroopan nuorisoviikko on järjestetty vuodesta 2003. Edellisellä kerralla 2017 järjestettiin yli tuhat tapahtumaa, johon osallistui yli 112 000 nuorta ja nuorten parissa toimivaa ympäri Eurooppaa. Opetus- ja kulttuuriministeriön rahoituksella haluamme jatkaa hyvää yhteistyötä alueellisten tapahtumien toteuttamiseksi. Viikon aikana nuoret ja nuorten asiat Euroopassa näkyvät paikallisten tapahtumien lisäksi Brysselissä jossa on viikon päätapahtuma. Päätapahtuma järjestetään 29.-30.4. ja se kokoaa 800 nuorta ja nuorten parissa toimivaa Brysseliin. Päätapahtumaa isännöi Koulutuksesta, kulttuurista, nuorisoasioista ja urheilusta vastaava komissaari Tibor Navracsics.

Viikon tunnuksena on #Youthweek #DemocracyandMe

Lisätiedot