brexit547x262px.png

Tietoa Brexitin vaikutuksista

Tarkkaa tietoa Brexitin vaikutuksista ja UK:n osallistumisesta vuoden 2019 Erasmus+ -hakukierroksille ei vielä ole. Osa 2019 vuoden hakukierroksista ajoittuu ennen Brexit-määräaikaa, joka on kaksi vuotta Britannian eroilmoituksen jälkeen eli 29.3.2019. Käytännössä tulevaisuuden tilanteeseen vaikuttaa, saavutetaanko Brexitistä sopimus vai ei.

Päätös siitä, saadaanko Brexitistä sopimus pitää tehdä lähikuukausina. Tämän hetken tiedon mukaan jos sopimus Brexitistä toteutuu, UK:n osallistuminen ohjelmaan jatkuisi luultavimmin ohjelmakauden loppuun asti (hakukierrokset 2019 ja 2020). Sen sijaan tilannetta on vaikea ennakoida, mikäli päädytään niin sanottuun Hard Brexit -tilanteeseen, jossa sopimusta ei synny. Tässä tilanteessa UK:n Erasmus+ -osallistumisen hallitusta alasajosta sovittaisiin luultavasti erikseen.

Suomen Erasmus+ -toimisto suosittelee, että tulevaisuutta valmistellaan Erasmus+ -ohjelman ja UK:n osallistumisen kannalta positiivisemman vaihtoehdon eli yhteistyön jatkamisen näkökulmasta, epävarmuuksista huolimatta. Tiedotamme tilanteen kehittymisestä.

UK:n Erasmus+ toimisto tiedottaa sivuillaan Brexitistä: www.erasmusplus.org.uk/brexit-update

Näin tiedotimme osallistumisesta vuoden 2018 hakukierrokselle.