eritrea_etusivu480x262px.jpg

Kuva: Andrés Moreno

Eritrea-ohjelma

Eritrea-ohjelma (The Eritrea Specific HEI ICI Programme) tukee suomalaisten ja Eritrean korkeakoulujen välisiä yhteistyöhankkeita. Ulkoasiainministeriö rahoittaa Eritrea-ohjelman Suomen kehitysyhteistyövaroista ja Opetushallituksen kansainvälistymispalvelut toimii ohjelman hallinnoijana.

Eritrea-ohjelman tavoitteena on kehittää yhteyksiä ja yhteistyötä Suomen ja Eritrean korkeakoulujen välille ja tukea näin eritrealaisten korkeakoulujen institutionaalisen kapasiteetin vahvistumista.

Tuettavien hankkeiden toivotaan tukevan korkeakoulutuksen laadun ja saavutettavuuden lisäksi myös laajemmin maan koulutussektorin kehitystä, tutkimukseen perustuvan tiedon hyödyntämistä, osaavan työvoiman tuottamista työmarkkinoille sekä Eritrean avautumista kansainväliselle yhteistyölle.

Hankkeita toteuttavat korkeakoulujen verkostot. Niiden koordinaattorina toimii aina suomalaiskorkeakoulu, joka toimii myös tuen hakijana.

Keväällä 2015 järjestetyn avoimen haun tuloksena tuolloinen CIMO myönsi tukea 5 hankkeelle, joissa kehitetään pääasiassa eritrealaisten kumppanikorkeakoulujen opetus- ja tutkimuskapasiteettia.

Eritrea-ohjelmassa ei ole tulossa hakuja, mutta korkeakoulujen kehitysyhteistyön tukiohjelman HEI ICI:n haut tarjoavat jatkossa rahoitusmahdollisuuksia. Hausta tiedotetaan sekä HEI ICI -ohjelman sivuilla että OPHn sähköpostilistoilla.

Esite ohjelman tuloksista: Higher Education Cooperation between Eritrea and Finland (leaflet, EDUFI 2018)

Eritreassa järjestetyn päätösseminaarin materiaalit: Dissemination event 12.3.2018 Asmara, Eritrea

Lisätietoa Eritrea-ohjelmasta ja tuettavista hankkeista ohjelman englannninkielisillä sivuilla

Ota yhteyttä

eritrea@oph.fi