17–30-vuotiaat voivat rekisteröityä mukaan Euroopan solidaarisuusjoukkoihin nuorten verkkosivuilla. Solidaarisuusjoukkoihin osallistumisen alaikäraja on 18 vuotta.

Katso myös

Euroopan solidaarisuusjoukot täyttävät vuoden (Ajassa 12/2017 -uutiskirje)

kansikuva480x262px.jpg

Euroopan solidaarisuusjoukot

Euroopan solidaarisuusjoukot tarjoaa nuorille mahdollisuuden vapaaehtoistyöhön tai työ- tai harjoittelupaikkaan Euroopassa. Organisaatioille solidaarisuusjoukot antaa mahdollisuuden kansainvälistymiseen ja yhteiskuntavastuun toteuttamiseen.

Euroopan solidaarisuusjoukkojen tarkoituksensa on vahvistaa kaikkien nuorten osallisuutta ja auttaa nuoria työelämään. Solidaarisuusjoukot vastaa yhteiskunnallisiin haasteisiin, kuten ilmastonmuutokseen, ja edistää eurooppalaista yhteistyötä.

Organisaatiot ja nuorten ryhmät voivat hakea Euroopan solidaarisuusjoukoista apurahoja solidaarisuushankkeiden ja -projektien toteuttamiseen. Euroopan solidaarisuusjoukoista vastaa Euroopan unioni.

Solidaarisuusjoukkoihin osallistuville nuorille ei ole koulutus- eikä pätevyysvaatimuksia. Euroopan solidaarisuusjoukkoihin ovat erittäin tervetulleita myös enemmän tukea tarvitsevat nuoret.

EU-lainsäädännön voimaantuloa odotellessa toteutuvat solidaarisuusjoukot Erasmus+ -vapaaehtoispalvelun rahoituksella ja säännöillä.