#FutureLeaders2016 -kuvia Instagramissa

Finland-U.S./U.S.-Finland Future Leaders -ohjelma

Future Leaders on Opetushallituksen ja Yhdysvaltain suurlähetystön rahoittama, vaihto-oppilasjärjestö AFS:n toteuttama ohjelma.

Ohjelma on suunnattu 16–17-vuotiaille, aktiivisille ja yhteiskunnallisista asioista kiinnostuneille lukiolaisille. Sen teemoina ovat johtajuustaidot ja aktiivinen kansalaisuus.

Ohjelman tavoitteena on lisätä kulttuuriemme välistä ymmärrystä, antaa eväitä aktiiviseen kansalaisuuteen ja kehittää nuorten johtajuustaitoja yhdessä amerikkalaisnuorten kanssa.

Ohjelman toteutuksesta, nuorten hakuprosessista ja lähtövalmennuksista vastaa AFS Intercultural Programs Finland ry.

Stipendijaksot kesällä 2017

Kesäksi 2017 on jaossa yhteensä 30 täysstipendiä, joista 15 on suunnattu suomalaisille nuorille ja 15 amerikkalaisille nuorille. Stipendijakson kesto on kuusi viikkoa.

Suomalaisten stipendiaattien valinnassa painotetaan hakijan laatimaa englanninkielistä kirjoitusta otsikolla "How do I contribute to creating a better world?" .

Ohjelman sisältö

Suomalaisten nuorten vaihtojakso Yhdysvalloissa on 21.6.–2.8.2017. Amerikkalaiset nuoret ovat Suomessa 28.6.–9.8.2017. Suomalaisten lukiolaisten ohjelma kohdistuu Washington DC:n alueelle. He asuvat amerikkalaisissa isäntäperheissä, jotka ovat AFS:n haastattelemia ja ohjelmaan valmentamia. Lisäksi jaksolla on useita opintovierailuja, joissa käsitellään johtajuutta ja aktiivista kansalaisuutta. Amerikkalaisnuorilla on samaan teemaan liittyvää ohjelmaa Suomessa. Stipendiaateilla on yhteinen tapaaminen Washington DC:ssä jakson alussa sekä yhteisiä teemakohtaisia tehtäviä.

Suomessa Future Leaders hakukierros päättyi 18.11.2016. Hakemuksia vastaanotettiin 168. Hakijoille tiedotetaan päätöksistä viimeistään vuoden 2017 alussa.

Lisätietoja ja hakulomake: www.afs.fi/vaihto-oppilaaksi/future-leaders

Tulosta Future Leaders -juliste vaikka koulunne ilmoitustaululle!