CIMOn kansainvälisen harjoittelun paikat helmikuussa 2014

Eri alat, Temuco ja Etelä-Chile (Puerto Monttin ja Temucon välissä), Keski-Chile, Concepción ja Los Angeles, Valparaíso, Arica Pohjois-Chilessä sekä Santiago de Chile, alasta ja mahdollisuuksista riippuen

Opiskeluala
Eri alat
Maa Chile
Hakulomakkeella
Various Fields of Study
Harjoitteluaika
3 kuukautta sopimuksen mukaan. Harjoittelun voi aloittaa aikaisintaan toukokuussa. Se tulee aloittaa viimeistään hakua seuraavan vuoden maaliskuussa. Paras aika harjoitella Chilessä on alkaen syys-lokakuu. Harjoittelu englannin kielen opetuksen parissa kouluissa ja oppilaitoksissa tapahtuu aikavälillä maaliskuun puoliväli-joulukuu (minimi 3 kk). Huomaa että chileläiset ovat lomalla Chilen itsenäisyyspäiväviikolla 18.-19.syyskuuta. Harjoittelu ei ole yleensä mahdollista lomakautena helmikuussa. Tämä riippuu kuitenkin alasta ja siitä missä päin Chileä harjoittelu tapahtuu.
Työtehtävät

Harjoittelupaikkoja on tarjolla mm. seuraavilla aloilla:

Englannin kielen opetus ja englannin kieleen liittyvät kansainväliset projektit kouluissa ja korkeakouluissa, viinitilat (esittelykierrokset ja tapahtumat), metsäinsinöörit ja metsätalous, ympäristötiede (uusiutuva energia, ympäristökasvatus sekä sellu- ja kaivosteollisuus), psykologia, valokuvaajat, sosiaalityö (social workers, sports and recreation experts), kv.kauppa ja kv.markkinointi, logistiikka (food import and export), ravintola-ala (kokit), maantiede, toimittajat, kulttuuri, turismi, luonnonpuistot ja elämysmatkailu, graafinen suunnittelu, koneinsinöörit, arkkitehdit, kaivosala yms. Terveydenhoitoalan harjoittelu ei lainsäädännöllisistä syistä ole enää mahdollista Chilessä.

Valintakriteerit Opiskelijat tai vastavalmistuneet (valmistumisesta kulunut korkeintaan vuosi harjoittelun alkaessa). Latinalaiseen Amerikkaan suuntaavan harjoittelijan tulee pystyä toimimaan omatoimisesti sekä pystyä mukautumaan paikallisiin olosuhteisiin. Vastaanottajataho odottaa että harjoittelijalla on positiivinen vaikutus paikallisyhteisön toimintaan ja kehitykseen. Motivoituneet, paikallisolosuhteisiin mukavasti soljahtavat harjoittelijat ovat erittäin tervetulleita.
Palkka CIMOn apuraha ja/tai vastaanottavan tahon tuki yhteensä 1 010 euroa/kk. Osa työnantajista pystyy lisäksi tukemaan CIMO-harjoittelijaa lisäeduilla, kuten matkustustuki, lounasetu, asuntoetu jne.CIMO maksaa tukea enimmillään 3 kk. Esimerkiksi englannin kielen opettajana tai ympäristöön liittyvissä tehtävissä tms. on pystyvien harjoittelijoiden mahdollista joissakin tapauksissa saada määräaikainen työsopimus harjoittelunsa jatkoksi. Työnantaja maksaa tässä tapauksessa maan hintatason mukaista kuukausipalkkaa.
Työskentelykieli espanja, opiskelijalla tulee olla vähintään keskitason espanjan kielen taito.
Asunto CIMOn yhteistyöorganisaatio pystyy tarvittaessa auttamaan asunnon järjestämisessä. Tärkeintä on ottaa huomioon asunnon sijainti, turvallisuuden kannalta. Lisäksi asuntojen sisälämpötila saattaa vaihdella riippuen vuodenajasta, paikkakunnasta ja asunnosta. Suurin osa opiskelijoista asuu hostalleissa. Jos opiskelija asuu perheessä, on tärkeää ottaa huomioon se että asunnossa on opiskelijan majoitustiloihoihin oma erillinen sisäänkäynti ja pääsy keittiöön.
VakuutusVakuutuksen hankkiminen Chilessä on pakollista. Harjoittelijan tulee siis hankkia vakuutus, joka on voimassa myös työpaikalla. CIMOn chileläinen yhteistyökumppani tarkistaa vakuutuksen olemassaolon/harjoittelijan on lähetettävä paikalliselle työnantajalle kopio vakuutuksesta ennen harjoittelun alkua.
Luvat Viisumin hankkiminen harjoitteluun on pakollista. Harjoitteluun valitun tulee hankkia etukäteen työviisumi Chilen Suomessa sijaitsevasta suurlähetystöstä. CIMOn paikallinen yhteistyökumppani lähettää harjoitteluun tulevalle virallisen kutsukirjeen viisumin hakemista varten. Viisumin hankkimiseen on varattava riittävästi aikaa. Muista, että harjoitteluun tarvittavaa viisumia ei saa enää Chilestä. Saatuaan viisumin harjoittelijan on lähetettävä paikalliselle työnantajalle kopio viisumista ennen harjoittelun alkua.
Lisätietoja

Harjoittelupaikan välitysmaksu on 350 euroa/henkilö. Harjoittelupaikka- ja asuntopalvelut on tarkoitettu vain CIMOn esivalitsimille harjoittelijoille. Välitysmaksu maksetaan suoraan CIMOn chileläiselle yhteistyöorganisaatiolle pankin kautta maahan saavuttua. Harjoittelun alettua ei mitään maksuja makseta takaisin.

Käytä ykkös- ja kakkosmahdollisuuksia alla, näin tuet Suomea ja Chileä:

1.Esivalituille CIMO-harjoittelijoille tarjotaan mahdollisuus orientoitua Chileen ja sen kultturiiin keskustelemalla ennen harjoittelunsa alkua Skypen välityksellä paikallisten korkeakouluopiskelijoiden kanssa. Tähän ideaan sisältyy ns. "Language Partner in Chile Workshop" eli suomalaisopiskelija saa keskustelun kautta tietoja Chilestä, sen kulttuurista ja yhteiskunnasta jne. ja pääsee harjoittelemaan espanjan kieltä käytännössä sekä tottuu Chilessä puhuttuun espanjaan. Paikallinen chileläinen opiskelija puolestaa pääsee treenaamaan mm. englannin kieltään ja voi kysellä suomalaisopiskelijalta Suomesta ja Euroopasta. Lisätietoja CIMOn paikalliselta yhteistyökumppanilta.

2.CIMOn kautta harjoittelussa olevalla harjoittelijalla on mahdollisuus tapauskohtaisesti osallistua Chilessä olevan Suomen suurlähetystön toimintaan avustamalla heitä oppilaitoskäynneissä omalla käytännön kokemuksellaan opiskelusta Suomessa, suurlähetystö markkinoi siis mm. Suomessa opiskelua chileläisille. Lisätietoja suurlähetystöstä.

Lisäksi ne harjoittelijat, jotka opettavat englantia UFROssa, Temucon yliopistossa, voivat kiinnostuksensa mukaan osallistua yliopiston kursseille ilmaiseksi. Korkeakouluopetus Chilessä on maksullista. Tästä mahdollisuudesta voi kysyä myös, jos harjoittelu tapahtuu Tarapacan yliopistossa, Aricassa. Arica sijaitsee pohjoisessa lähellä Bolivian ja Perun rajaa, Atacaman autiomaan tuntumassa.

Mikäli työnantaja on suostuvainen, harjoittelija voi halutessaan sopia myös 3 kuukautta pidemmästä harjoittelujaksosta. CIMO tukee harjoittelua kuitenkin vain 3 kuukautta. Mitä pitempi harjoittelujakso on, sitä enemmän se hyödyttää ammatillisesti. Harjoittelu mahdollistaa ammatillisen kielitaidon parantamisen ja syventymisen espanjankielisen kulttuurin monimuotoisuuteen. Se mahdollistaa myös tutustumisen Chilen ja Latinalaisen Amerikan tapoihin ja tottumuksiin.

Chilessä puhuttu espanja poikkeaa jonkin verran Espanjassa puhutusta espanjasta (castellano). Chilessä puhutaan melko nopeasti. Harjoittelu Chilessä on suunnattu niille, joilla on riittävän hyvä castellanon taito. Chileen suuntaavilla harjoittelijoilla on suositeltavaa olla aiempaa kokemusta espanjankielisistä maista.