CIMOn kansainvälisen harjoittelun paikat helmikuussa 2016

Brasilia, Curitiba

Opiskeluala
Eri alat
Maa
Brasilia
Hakulomakkeella
Various fields of study
Harjoitteluaika

3 kuukautta sopimuksen mukaan, CIMOn tuki tälle ajalle. Jos harjoittelu tapahtuu pienissä NGO-organisaatioissa harjoittelun kesto on 3 kk. Harjoittelun tapahtuessa yrityksissä harjoittelun kesto voin olla myös pitempi, tällöin harjoittelun kesto riippuu opiskelijan ja työnantajan välisestä sopimuksesta.

Harjoittelun voi aloittaa aikaisintaan toukokuussa. Se tulee aloittaa viimeistään hakua seuraavan vuoden maaliskuussa. Harjoittelu alkaa kunkin kuun alussa tai vaihteessa kohteesta riippuen.

Työtehtävät

Harjoittelu tapahtuu julkisella tai yksityisellä sektorilla. Katso myös alla "Lisätietoja": Brazilian Experience in FB, Instagram, Youtube.

Placements are available: Social studies, Social Work, Education, Business, IT, Environmental Sciences, Hospitality, Tourism. Medicine and Odontology and not possible due to Brazilian regulations. Also not many possibilities for engineers.

Valintakriteerit

Opiskelijat sekä vastavalmistuneet (vastavalmistuneet vain NGO-organisaatiot Brasilian lupasäännösten takia). Latinalaiseen Amerikkaan suuntaavan harjoittelijan tulee pystyä toimimaan omatoimisesti sekä pystyä mukautumaan paikallisiin olosuhteisiin.

Palkka

CIMOn tuki 1 010 euroa/kk (3 kk).

Työskentelykieli
Portugali ja/tai englanti paikasta sekä omista taidoista ja kiinnostuksen kohteista riippuen.
Asunto
Asuminen on mahdollista hostalleissa tai perheissä, myös opiskelijakimppakämppiä on tarjolla.Vinkkejä hostalliasumiseen tai kimppakämppiin löytyy korkeakoulujen ilmoitustauluilta, netistä, keskustelurymistä, facebookista jne. CIMOn paikallisilla yhteistyökumppaneilla on mahdollisuuksia järjestää asuminen myös perheissä. Sen tai vastaavan majoituksen järjestäminen maksaa 100 euroa.
VakuutuksetVakuutuksen hankkiminen Brasiliassa on pakollista. Harjoittelijan tulee siis hankkia vakuutus, joka on voimassa myös työpaikalla. CIMOn brasilialainen yhteistyökumppani tai paikallinen työantaja tarkistaa vakuutuksen olemassaolon ennen harjoittelun alkua.
Luvat

Jos harjoittelu tapahtuu NGO-järjestössä (3 kk), harjoittelija voi mennä Brasiliaan turistiviisumilla. Jos harjoittelu tapahtuu yksityisellä sektorilla tai korkeakoulussa, opiskelijaviisumin hankkiminen harjoitteluun on pakollista. Harjoitteluun valitun tulee hankkia etukäteen viisumi Brasilian Suomessa sijaitsevasta suurlähetystöstä. CIMOn paikallinen yhteistyökumppani lähettää harjoitteluun tulevalle tietoa ja tarvittaessa virallisen kutsukirjeen viisumin hakemista varten. Viisumin hankkimiseen on varattava riittävästi aikaa. Muista, että harjoitteluun tarvittavaa viisumia ei saa enää Brasiliasta.

Lisätietoja

Brazilian Experiencen harjoittelupaikan välitysmaksu on 590 USD.

CIMOn brasilialainen yhteistyökumppani ottaa 100 euroa vastaavan kirjoittautumismaksun ensimmäisen yhteydenottonsa yhteydessä(sisältyy välitysmaksuun). Kirjoittautumismaksun saa takaisin, jos sopivaa harjoittelupaikkaa ei löydy. Harjoittelupaikan hakija maksaa myös kaikki kirjoittautumismaksun ulkomaiseen pankkisiirtoon liittyvät kulut (sekä suomalainen että brasilialainen pankki).

Loput harjoittelupaikan välitysmaksusta maksetaan harjoittelupaikan löytymisen jälkeen kuukausi ennen harjoittelun alkua. Tämän jälkeen mitään maksetuista maksuista (yhteensä 590 USD) ei saa takaisin. Brazilian Experience lähettää harjoittelijalle lisätietoja maksuun liittyvistä asioista esivalittujen hakemusten Brasiliaan lähettämisen jälkeen.

Jos harjoittelijalta evätään viisumi, on maksun suuruus 250 USD.

SOME:

Brazilian Experience in Youtube: https://www.youtube.com/channel/UCjLjXh6MP33ys5v7S-wbvDw

Instagram: brazilianexperience

Brazilian Experience in Facebook: http://www.facebook.com/be.brazilianexperience