Muualla CIMOn palveluissa

Maailmalle.net

Harjoittelu ja työskentely

Kokemuksia maailmalta

Organisaatio-ohjelmat

CIMOn organisaatio-ohjelmien jatkohaku päättyy 31.10.2016 klo. 16.15 Suomen aikaa. Haussa on paikkoja eri alojen korkeakouluopiskelijoille. Jatkohaussa voi hakea vain niitä paikkoja, joiden hakuaikaa on jatkettu. Tästä syystä ei ole myöskään mahdollista hakea useampaa paikkaa, jos jatkohaussa on mukana vain yksi paikka ko. harjoitteluohjelmassa.

Toimi näin

Tutustu

  • yleisiin hakukriteereihin Hakijalle-sivulla,
  • ohjelmakohtaisiin tietoihin kunkin organisaation osalta (poikkeuksena Suomen kielen ja kulttuurin opetuspisteet, kts. alla) sekä
  • paikkakuvauksiin: Paikat syksyllä 2016

CIMOn Suomen kielen ja kultuurin yksikkö tekee esivalinnat ulkomailla sijaitsevienSuomen kielen ja kulttuurin opetuspisteiden harjoittelupaikkoihin: Harjoittelijaksi

Tekesin paikkoja ei ole mukana syksyn hakukierroksella.

Priorisoi hakemasi paikat

Voit hakea kahta paikkaa saman organisaation sisällä. Jos haet esim. edustustoihin, voit ilmoittaa 2 edustustopaikkaa, joista olet kiinnostunut. Kehy-paikoissa voit hakea kahta paikkaa, vaikka ne olisivat eri järjestöissä (esim. UNDP ja IGAD). Urheiluorganisaatioissa on vain yksi paikka, joten sitä hakevat eivät voi tällä kertaa valita toissijaista paikkaa hakulomakkeella.

Sinut voidaan valita jatkoon vain toiseen näistä kahdesta paikasta, joten valitse ensimmäiseksi paikaksi se, johon ensisijaisesti haluat.

Tee hyvä hakemus ajoissa

Hanki tarvittavat liitteet ja kirjoita motivaatiokirje etukäteen. Aloita hakemuksen täyttäminen ajoissa. Sähköinen hakulomake sulkeutuu hakuajan päättyessä.

Vinkkejä motivaatiokirjeen kirjoittamiseen löytyy YK:n apulaisasiantuntijoille tarkoitetuilta sivuilta, mutta niistä voi olla hyötyä myös suomalaisorganisaatioihin haettaessa:
Vinkkejä kansainväliseen työnhakuun

Apuraha

CIMOn apurahan suuruus määräytyy kohdemaan mukaan ja se löytyy paikkakuvauksesta. Apuraha myönnetään paikkaan valitulle harjoittelijalle, joten sitä ei tarvitse hakea erikseen.

CIMOn apurahan voi saada vain kerran. Poikkeuksena on harjoittelu Suomen kielen ja kulttuurin opetuspisteissä.

CIMOn apurahaa ja omasta oppilaitoksesta haettavaa Erasmus-tukea ei voi saada samalle harjoittelujaksolle.