Muualla Opetushallituksen palveluissa

Maailmalle.net

Työharjoittelu maailmalla

Kokemuksia maailmalta

Organisaatio-ohjelmat

Opetushallituksen kautta voi hakea EDUFI-harjoittelupaikkoja ulkomailla.

Tutustu

  1. yleisiin hakukriteereihin,
  2. mahdollisiin poikkeuksiin yleisistä hakukriteereistä kunkin työnantajan sivulla (esim. instituutit) tai työnantajaryhmän sivulla (Kehitysyhteistyötä tekevät organisaatiot) sekä
  3. paikkakuvauksiin, joihin pääset kunkin työnantajan sivun kautta tai linkeistä sivulta Paikat keväällä 2019.

Tee hyvä hakemus ajoissa

Työnantaja näkee hakemuksesi ja sen liitteet siinä muodossa, kun olet ne hakujärjestelmään tallentanut.

Hanki tarvittavat liitteet ja kirjoita motivaatiokirje etukäteen. Aloita hakemuksen täyttäminen ajoissa. Sähköinen hakulomake on auki vain hakuaikoina.

Priorisoi hakemasi paikat

Voit hakea kahta saman työnantajan paikkaa. Jos haet esim. edustustoihin, voit ilmoittaa kaksi edustustopaikkaa, joista olet kiinnostunut. Jos haet Business Finlandin toimistoihin, voit hakea kahta eri Business Finlandin paikkaa, mutta et voi hakea yhtä edustusto- ja yhtä Business Finlandin tai muun työnantajan paikkaa.

Jos haet harjoitteluun kehy-organisaatioihin, voit hakea kahta paikkaa, vaikka ne olisivat eri järjestöissä (esim. UNOPS ja UNFPA).

Hakijat pyritään sijoittamaan aina siihen paikkaan, johon he ensisijaisesti ovat hakeneet. Valitse ensimmäiseksi paikaksi se paikka, johon ensisijaisesti haluat, koska sinut voidaan valita jatkoon vain yhteen paikkaan.Toissijaiseen paikkaan hakija sijoitetaan lähinnä poikkeustapauksissa.

Harjoittelun pituus ja ajankohta

Harjoittelun kesto ja ajankohta on mainittu paikkakuvauksessa. Harjoittelun pituus on yleensä 3 - 6 kuukautta. Myös pidempiä jaksoja voi olla tarjolla yksittäisissä paikoissa.

Useimmissa helmikuussa haettavissa paikoissa harjoittelu alkavat joko kesän tai alkusyksyn aikana samana vuonna. Syyskuussa haettavat paikat alkavat aikaisintaan seuraavan vuoden tammikuussa.

Yleensä harjoitteluaika on ilmoitettu paikkatarjouksessa. Jos siinä kerrotaan, että ajankohdasta voi neuvotella työnantajan kanssa, ehdota sinulle sopivaa tai parhaiten sopivia aloitusajankohtia hakemuksessasi.

Apuraha

Opetushallituksen apurahan suuruus määräytyy kohdemaan mukaan ja se löytyy paikkakuvauksesta. Apuraha myönnetään paikkaan valitulle harjoittelijalle, joten sitä ei tarvitse hakea erikseen.

Apurahan (aikaisemmin CIMOn, nykyisin OPH:n apurahan) voi saada vain kerran. Poikkeuksena on harjoittelu Suomen kielen ja kulttuurin opetuspisteissä.

Opetushallituksen apurahaa ja omasta oppilaitoksesta haettavaa Erasmus-tukea ei voi saada samalle harjoittelujaksolle.