Muualla Opetushallituksen palveluissa

Maailmalle.net

Työharjoittelu maailmalla

Kokemuksia maailmalta

Organisaatio-ohjelmat

Opetushallituksen kautta voi hakea EDUFI-harjoittelupaikkoja ulkomailla.

Tutustu

  1. yleisiin hakukriteereihin,
  2. mahdollisiin poikkeuksiin yleisistä hakukriteereistä kunkin työnantajan sivulla (esim. instituutit) tai työnantajaryhmän sivulla (Kehitysyhteistyötä tekevät organisaatiot) sekä
  3. paikkakuvauksiin, joihin pääset kunkin työnantajan sivun kautta tai linkeistä sivulta Paikat syksyllä 2018.

Tee hyvä hakemus ajoissa

Hanki tarvittavat liitteet ja kirjoita motivaatiokirje etukäteen. Aloita hakemuksen täyttäminen ajoissa. Sähköinen hakulomake on auki vain hakuaikoina.

Vinkkejä motivaatiokirjeen kirjoittamiseen löytyy muun muassa Maailmalle.netin blogitekstistä.

Priorisoi hakemasi paikat

Voit hakea kahta saman työnantajan paikkaa. Jos haet esim. edustustoihin, voit ilmoittaa kaksi edustustopaikkaa, joista olet kiinnostunut.

Jos haet harjoitteluun kehy-organisaatioihin, voit hakea kahta paikkaa, vaikka ne olisivat eri järjestöissä (esim. IGAD ja UNOPS).

Hakijat pyritään sijoittamaan aina siihen paikkaan, johon he ensisijaisesti ovat hakeneet. Valitse ensimmäiseksi paikaksi se paikka, johon ensisijaisesti haluat, koska sinut voidaan valita jatkoon vain yhteen paikkaan.Toissijaiseen paikkaan hakija sijoitetaan lähinnä poikkeustapauksissa.

Harjoittelun pituus ja ajankohta

Harjoittelun kesto ja ajankohta on mainittu paikkakuvauksessa. Harjoittelun pituus on yleensä 3 - 6 kuukautta. Myös pidempiä jaksoja voi olla tarjolla yksittäisissä paikoissa.

Useimmissa helmikuussa haettavissa paikoissa harjoittelu alkaa kesän aikana samana vuonna. Syyskuussa haettavat paikat alkavat aikaisintaan seuraavan vuoden tammikuussa.

Yleensä harjoitteluaika on ilmoitettu paikkatarjouksessa. Jos siinä kerrotaan, että ajankohdasta voi neuvotella työnantajan kanssa, mainitse sinulle sopiva tai parhaiten sopivat aloitusajankohdat hakemuksessasi.

Apuraha

Opetushallituksen apurahan suuruus määräytyy kohdemaan mukaan ja se löytyy paikkakuvauksesta. Apuraha myönnetään paikkaan valitulle harjoittelijalle, joten sitä ei tarvitse hakea erikseen.

Apurahan (aikaisemmin CIMOn, nykyisin OPH:n apurahan) voi saada vain kerran. Poikkeuksena on harjoittelu Suomen kielen ja kulttuurin opetuspisteissä.

Opetushallituksen apurahaa ja omasta oppilaitoksesta haettavaa Erasmus-tukea ei voi saada samalle harjoittelujaksolle.