Kansainvälisen harjoittelun paikat helmikuussa 2018

Finsk-norsk kulturinstitutt, Oslo, Norja

Ohjelma

Suomen tiede- ja kulttuuri-instituutit

Harjoittelupaikka

Finsk-norsk kulturinstitutt, Oslo, Norja

Harjoitteluaika

1.8.-31.12.2018

Työtehtävät

Vuonna 2018 instituutti pyrkii erityisesti painottamaan toiminnassaan muotoilua. Musiikki, kuvataide, arkkitehtuuri, kirjallisuus ja näyttämötaiteet ovat kaikki esillä instituutin toiminnassa vuonna 2018. Yhteistyö norjalaisten festivaalien kanssa sekä seminaarien ja luentotilaisuuksien järjestäminen kuuluu myös instituutin toimintaan.

Harjoittelijan työtehtäviin kuuluvat mm.

  • toimistotyöt,
  • osallistuminen erilaisten kulttuuritapahtumien tuottamiseen ja erityisesti niistä tiedottamiseen ja markkinointiin (uutiskirjeet, instituutin web-sivut, Facebook ja muu sosiaalinen media) sekä
  • taiteilijoiden ja esiintyjien matkajärjestelyjen hoitaminen ja heihin yhteyden pitäminen.

Valintakriteerit

Instituutti toivoo mielellään loppuvaiheen opiskelijaa tai vastavalmistunutta viestinnän, journalistiikan tai markkinoinnin opiskelijaa. Kulttuuri- tai taidealan tuntemus katsotaan eduksi.

Etsimme harjoittelijaa, joka on kiinnostunut kulttuurivaihdosta ja seuraa mitä Suomen kulttuuriareenalla tapahtuu.

Toivomme harjoittelijalta monipuolisia tietokoneenkäyttövalmiuksia (Office-paketti, Photoshop, InDesign jne.).

Harjoittelijan tulee olla vastuuntuntoinen, itsenäiseen työskentelyyn pystyvä, luovasti ja positiivisesti ajatteleva, joustava ja stressitilanteita sietävä.

Vahva ruotsin tai norjan kielen taito on välttämätön.

Apuraha

1200 euroa/kk

Kulttuuri-instituutti maksaa harjoittelijalle asumistukea NOK 2500/ kk.

Työskentelykieli

ruotsi, norja ja suomi (CV ja hakukirje ruotsiksi tai norjaksi)

Asunto

Harjoittelija hankkii asunnon itse. Kulttuuri-instituutti antaa vinkkejä asunnon hankkimiseen.

Kulttuuri-instituutti maksaa harjoittelijalle asumistukea NOK 2500/ kk.

Lisätietoja

Oslo on monelle tuntematon pohjoismainen pääkaupunki, joka usein yllättää harjoittelijan positiivisesti: Kaupunki tarjoaa mm. monipuolista kulttuurielämää ja loistavat mahdollisuudet liikunnan ja luontoretkeilyn harrastamiseen.

Suomalais-norjalainen kulttuuri-instituutti on erittäin vireä pieni instituutti, jonka toimialue kattaa koko Norjan ja joka on saavuttanut aseman Suomen taiteen ja kulttuurin näkyvänä ikkunana ja yhteistyökumppanina norjalaisten kulttuurin alan toimijoiden parissa. Harjoittelijan työpanos on pienen kulttuuri-instituutin toiminnalle erittäin tärkeää. Uskomme pystyvämme tarjoamaan harjoittelupaikan, joka antaa harjoittelijalle monipuolista kokemusta kulttuurivaihdosta ja yhteistyöstä, ja yleiskuvan niin Suomen kuin Norjan taiteen ja kulttuurin kentästä sekä kulttuuritapahtumien tuottamisesta. Teemme tiivistä yhteistyötä Suomen suurlähetystön kanssa. Korkeakouluharjoittelijoita on myös lähetystössä. Katso myös www.finno.no

Oslosta löytyy myös suomalaisyhteisöjä kuten Oslon Suomi-seura ja Norjalais-suomalainen yhdistys.