Kansainvälisen harjoittelun paikat syksyllä 2017

Univerzita Komenského v Bratislave, Slovakia

Ohjelma Suomen kielen ja kulttuurin opetuspisteet
Harjoittelupaikka Univerzita Komenského v Bratislave
Harjoitteluaika 1.2. - 31.5.2018 (tarkempi aika sovitaan harjoittelijan kanssa)
Työtehtävät

Harjoittelija osallistuu Suomen kielen ja kulttuurin kurssien opetukseen lehtorin ohjauksessa. Keväällä 2018 oppiaineessa on ensimmäisen ja kolmannen vuoden kandidaattiopiskelijoita sekä ensimmäisen vuoden maisteriopiskelijoita, joiden kaikkien kursseilla harjoittelija voi opettaa. Lisäksi harjoittelijan tehtäviin kuuluu oppimateriaalin laatimista sekä tuki- ja lisäopetuksen antaminen tarvittaessa ja oppiaineen kirjaston hoitaminen. Harjoittelija voi halutessaan myös toteuttaa opiskelijoiden kanssa jonkin pienen projektin kurssien puitteissa tai kokeilla esimerkiksi lukupiirin pitämistä.

ValintakriteeritSuomen kieli + S2-opintoja. Pedagogiset opinnot sekä kirjallisuuden tai kääntämisen opinnot ja opetuskokemus katsotaan eduksi. Avoin mieli ja suomalaisen kulttuurin tuntemus ovat nekin avuksi työssä.
Palkka Opetushallituksen apuraha 1000 euroa/kk
Työskentelykieli suomi, tarvittaessa englanti tai muu apukieli
Asunto Laitos voi järjestää majoituksen, mutta harjoittelija vastaa kustannuksista.
Lisätietoja

Suomen kielen ja kulttuurin opiskelijoita on tällä hetkellä sekä kandidaatti- että maisteriohjelmassa.He kaikki opiskelevat suomen kieltä toisena pääaineena. Opiskelijat ovat motivoituneita ja mukavia, ja heidän kanssaan on kiva työskennellä.

Slovakin tai unkarin kielen taito on eduksi, mutta kummankaan kielen osaaminen ei ole välttämätöntä. Sekä yliopistolla että sen ulkopuolella pärjää myös englannin kielen taidolla.

Bratislava on sympaattinen ja kansainvälinen kaupunki, jossa on helppo viihtyä.