Kansainvälisen harjoittelun paikat syksyllä 2017

Institut für Skandinavistik/Fennistik, Universität zu Köln, Saksa

Ohjelma Suomen kielen ja kulttuurin opetuspisteet
Harjoittelupaikka Universität zu Köln, Institut für Skandinavistik/Fennistik, Köln, Saksa
Harjoitteluaika 1.4. - 31.7.2017
Työtehtävät

Harjoittelija toimii apuopettajana lehtorin kielikursseilla, joille hän valmistaa materiaalia sekä pieniä opetushetkiä. Tarkemmista tehtävistä sovitaan harjoittelijan omien toiveiden ja kurssin kulloisenkin tarpeen mukaan. Lisäksi harjoittelija järjestää itsenäisesti tutoriumin suomi B-kurssin oheen ja avustaa fennistiikan kirjaston hoitamisessa. Harjoittelutehtäviin kuuluvat myös pienet tehtävät laitoksen arjessa, kuten osallistuminen mahdollisten symposiumien ja teemapäivien järjestämiseen.

Valintakriteerit

Harjoittelijan toivotaan olevan suomen kielen ja kirjallisuuden opiskelija, jolla on opintoja tai kokemusta myös suomi vieraana kielenä -alalta. Jonkinlainen saksan kielen taito on etu mutta ei välttämättömyys. Hakijalta odotetaan omatoimisuutta ja reippautta sekä intoa ja avoimuutta tarttua ennakkoluulottomasti erilaisiin toimiin. Pienessä laitoksessa on myös tärkeää, että kanssakäyminen niin henkilökunnan kuin opiskelijoidenkin kanssa on sujuvaa.

Harjoittelijalla toivotaan olevan kokemusta opetustyöstä tai takanaan opettajan pedagogiset opinnot. Tärkeintä on kuitenkin kiinnostus opetustyöhön ja suomen kielen opettamiseen ulkomailla.

Palkka Opetushallituksen apuraha 1010 euroa/kk
Työskentelykieli suomi ja saksa
Asunto Laitos auttaa asunnon hankinnassa, mutta harjoittelijan on maksettava vuokra itse.
Lisätietoja

Kölnin yliopiston skandinavistiikan/fennistiikan laitoksella on tällä hetkellä noin 40 suomea pääaineenaan opiskelevaa opiskelijaa. Laitoksella opetetaan myös muita pohjoismaisia kieliä.

Köln on noin miljoonan asukkaan iloinen suurkaupunki, josta on hyvät kulkuyhteydet niin muihin Saksan kaupunkeihin kuin naapurimaihinkin. Helsingistä on suora lentoyhteys Düsseldorfiin, josta pääsee Kölniin junalla puolessa tunnissa. Kölnin lentokentälle voi matkustaa Suomesta vaihtojen kautta.