Kansainvälisen harjoittelun paikat syksyllä 2017

Beijing Foreign Studies University, Suomen kielen laitos, Peking, Kiina

Ohjelma Suomen kielen ja kulttuurin opetuspisteet
Harjoittelupaikka

Beijing Foreign Studies University, Suomen kielen laitos, Peking, Kiina

Harjoitteluaika 5.3. - 29.6.2018
Työtehtävät

Kursseilla apuopettajana toimiminen, ensimmäisen vuoden opiskelijoiden tukiopetus, lopputöiden esitarkastus laitoksen muiden opettajien kanssa.


Valintakriteerit

Mielellään suomen kielen pääaineopiskelija, lisäksi S2-opintoja ja opettajan pedagogiset opinnot.

S2-alan opetuskokemusta toivotaan. Avoin mieli, joustavuus ja ennakkoluulottomuus ovat nekin Pekingissä tarpeellisia.

Palkka Opetushallituksen apuraha 1 200 euroa/kk
Työskentelykieli

suomi ja englanti

Asunto Yliopisto ei voi osallistua kustannuksiin, mutta laitos auttaa mahdollisimman paljon kaikissa käytännön järjestelyissä, asunnon löytämisessä yms.
Lisätietoja

Beijing Foreign Studies University sijaitsee Pekingin yliopistoalueella Haidianissa. BFSU on hyvin arvostettu yliopisto, ja se on Kiinan suurimpia vieraiden kielten opettamiseen erikoistuneita yliopistoja, jossa opetetaan noin 90 kieltä, myös kaikkia pohjoismaisia kieliä Euroopan kielten tiedekunnassa.

Suomen kielen laitoksella on kolme opettajaa ja syksystä 2017 alkaen kaksi ryhmää. Keväällä 2018 opetetaan neljännen ja ensimmäisen vuoden opiskelijoita. Neljännen vuoden opiskelijoita on 24, ensimmäisen vuoden opiskelijoita 15.

Peking on kiehtova ja kiinnostava paikka asua, mutta samalla se on valtavan suuri, usein kaoottinen ja suomalaisesta näkökulmasta uskomattoman ruuhkainen. Näiden suurkaupungin miinuspuolien kanssa harjoittelijan pitäisi tulla toimeen.

Yliopistolla puhutaan yleisesti englantia, ja laitoksella puhutaan pääasiassa suomea. Englannilla tulee yliopistolla toimeen, mutta kiinan kielen taito auttaa paljon arjessa ja asioiden hoitamisessa yliopiston ulkopuolella. Välttämätön se ei kuitenkaan ole.