Kansainvälisen harjoittelun paikat syksyllä 2017

Petroskoin valtionyliopisto, Itämerensuomalaisten kielten laitos, Petroskoi, Venäjä

Ohjelma Suomen kielen ja kulttuurin opetuspisteet
Harjoittelupaikka

Petroskoin valtionyliopisto, Itämerensuomalaisten kielten laitos, Petroskoi, Venäjä

Harjoitteluaika 15.2. - 15.5.2017
Työtehtävät Opetustyöhön osallistuminen esim. keskustelutuntien pitäminen, oppimateriaalin kokoaminen maantuntemuksen kurssia varten ja mahdollisesti opiskelijoiden ohjaaminen. Halutessaan harjoittelija voi myös opiskelijoiden vapaa-aikana pitää suomen kielen kerhoa tms.
ValintakriteeritSuomen kieli vähintään sivuaineena ja mielellään myös S2-opintoja. Sopeutumiskykyä, joustavuutta, oma-aloitteellisuutta ja vuorovaikutustaitoja sekä kykyä sietää vierauden tunnetta.
Palkka Opetushallituksen apuraha 850 euroa/kk
Työskentelykieli suomi ja venäjä/englanti
Asunto Laitos järjestää majoituksen, mutta harjoittelijan on itse maksettava vuokra.
Lisätietoja

Yliopisto sijaitsee aivan Petroskoin kaupungin keskustassa, osoitteessa prospekt Lenina 33. Laitoksella on hieman reilut 10 opettajaa ja Suomesta lähetetty lehtori. Opiskelijoita on noin 100, joista osa opiskelee suomea ja englantia, osa suomea ja karjalaa / vepsää.

Petroskoi on venäläisittäin pieni kaupunki, n. 270 000 asukasta. Se on melko turvallinen paikka asua ja työskennellä. Suomalainen yhteisö on pieni (2017 keväällä lehtorin lisäksi 7 konsulaatin työntekijää). Toisaalta laitoksen opiskelijat ovat aina mielellään auttaneet ja opastaneet harjoittelijoita ja järjestäneet vapaa-ajan ohjelmaa.

Harjoittelujakso Venäjällä tarjoaa erinomaisen mahdollisuuden tutustua kulttuuriin ja oppia kieltä.