Kansainvälisen harjoittelun paikat syksyllä 2017

Szegedi Tudományegyetem, Finnugor Nyelvtudományi Tanszék Szeged, Unkari

Ohjelma Suomen kielen ja kulttuurin opetuspisteet
HarjoittelupaikkaSzegedi Tudományegyetem, Finnugor Nyelvtudományi Tanszék, Szeged, Unkari
Harjoitteluaika 5.2.-19.5.2018
Työtehtävät

Harjoittelija suunnittelee ja toteuttaa lehtorin kanssa keskitason keskustelukurssin ja kielikurssin. Lisäksi hän pitää lukukauden aikana 3–5 oppituntia myös muille ryhmille ja toimii tarvittaessa lehtorin sijaisena. Kursseista sovitaan erikseen lehtorin kanssa harjoittelijan toiveiden ja lehtorin tarpeiden mukaan. Mikäli harjoittelijan unkarin kielen taito on riittävän hyvä, hän voi pitää myös suomen kirjallisuushistorian tunteja. Harjoittelija pitää siten keskimäärin 1–2 90 minuutin oppituntia viikossa.

Harjoittelijan toivotaan myös osallistuvan laitoksen muiden tapahtumien järjestämiseen, kuten laskiainen, opiskelijaillanvietot ja vappu.

Valintakriteerit

Suomen kieli pää- tai sivuaineena ja lisäksi S2-opintoja.

Avoin mieli ja kyky itsenäiseen työskentelyyn.

Palkka Opetushallituksen apuraha 850 euroa/kk
Työskentelykieli suomi, unkari/englanti
Asunto Laitos auttaa asunnon etsimisessä. Harjoittelija maksaa itse vuokran.
Lisätietoja

Szegedin yliopisto on Unkarin arvostetuimpia korkeakouluja. Yliopistossa on lähes 25 000 opiskelijaa 12 tiedekunnassa. Szeged on idyllinen maakuntakeskus aivan Unkarin etelärajalla. Pääkaupunkiin Budapestiin on reilun kahden tunnin junamatka, ja lähimpään kaupunkiin Serbian puolella on vajaan 50 kilometrin matka. Szegedistä on myös hyvät yhteydet Romaniaan.

Suomen kielen opetus on osa suomalais-ugrilaisen kielitieteen oppiainetta (laitosta) eikä se siten muodosta omaa opintokokonaisuuttaan. Paikallisen henkilökunnan lisäksi laitoksessa on suomen, udmurtin ja viron lehtorit. Suomalais-ugrilainen kielitiede opiskelijamäärältään pieni oppiaine, mutta kiinnostus suomen kieltä kohtaan on suuri, ja alkeisryhmiin ei joka vuosi voida ottaa kaikkia halukkaita. Suomen lehtorin opetusryhmät ovat kuitenkin pieniä (5–10 henkeä), minkä ansiosta opetus on hyvin opiskelijalähtöistä ja henkilökohtaista.

Unkarin taito on eduksi, mutta työyhteisössä pärjää pitkälti myös suomella.


Harjoittelijalla on oikeus osallistua myös ulkomaalaisille tarkoitettuille unkarin kielikursseille, jolta hän halutessaan saa myös todistuksen.