Kansainvälisen harjoittelun paikat keväällä 2017

Finlandia Village, Thornlands, Australia

Ohjelma Suomi-kodit
Harjoittelupaikka Finlandia Village, Thornlands, Australia
Harjoitteluaika 1.7. - 30.9.2017 (jaksolle valitaan 2 harjoittelijaa)
Työtehtävät Harjoittelija osallistuu hoitokodin asukkaiden käytännön hoitotoimenpiteisiin. Harjoittelijan aikaisempi kokemus ja opintotavoitteet vaikuttavat työtehtäviin. Ne määritellään yhdessä työnantajan kanssa ennen harjoittelujakson alkua.
Valintakriteerit Sosiaali- ja terveydenhoitoala
Sairaanhoitaja- tai geronomiopiskelija (AMK)

Tehtävään valittavalta edellytetään vähintään kahden vuoden opintoja ja perehtyneisyyttä vanhustyöhön

Palkka Opetushallituksen apuraha 1180 €/kk
Työskentelykieli englanti (hakemus täytetään englannin kielellä) ja suomi
Asunto Työnantaja järjestää asunnon, harjoittelija vastaa kustannuksista.
Lisätietoja

Finncare-palvelun ylläpitämässa Finlandia Village -hoivakodissa on 45 paikkaa, joista 15 on dementia-asukkaille. Hoivakodin asukkaista yli 90 % on suomalaisia. Henkilökuntaan kuuluu noin 100 henkilöä, joista noin kolmasosa osaa suomea. 12 vapaaehtoista työntekijää auttaa eri puolilla laitosta. Finlandia Villagessa järjestetään monenlaista harrastustoimintaa, johon asukkaat voivat osallistua. Hoivakodin vieressä on senioreiden omakotialue (23 asuntoa), ja Finncare järjestää myös kotipalvelua kotonaan asuville suomalaisille.

Viime aikoina Finncare-palvelun toimitilat ovat laajentuneet, niihin kuuluu nyt uudistunut kuntosali HUR laitteineen, laajentunut Poro kahvila, kampaajan ja hierojan toimitilat, kokoushuoneet ja yhteisötilat. Finncare-palvelun uutisia ja tapahtumia voi seurata Facebookissa.

Lisätietoja: www.finncare.org.au/

Hakijoiden esikarsinta tehdään Opetushallituksessa. Esikarsinnan läpäisseet hakemukset lähetetään Suomi-kotiin lopullista päätöstä varten. Suomi-koti haastattelee hakijat ennen lopullista päätöstä. Harjoittelija ja harjoittelupaikan tarjoaja tekevät keskenään harjoittelusopimuksen. Opetushallitus maksaa harjoittelijalle apurahan.

Harjoittelijat hakevat itse tarvittavat työluvat esim. Working Holiday-viisumiprosessin kautta. Harjoitteluun lähtevät maksavat itse viisumi- ja työlupamaksunsa. Australian viranomaiset voivat vaatia lääkärintarkastuksen, jonka kustannuksista harjoittelijaa vastaa itse. Yli 30-vuotiaiden Australiaan hakevien pitää varautua pitkään lupaprosessiin.

Hakijan tulee liittää hakemukseensa oppilaitoksen lausunto harjoittelun hyväksymisestä osaksi opintoja.