EU:n Kulttuuri

Hankkeet kertovat

Tänne on koottu videoita ja haastatteluja, joissa suomalaiset hanketoimijat kertovat kokemuksistaan eurooppalaisesta hankeyhteistyöstä.

"Hankerahoituksella voimme esittää eurooppalaista valokuvaa meillä ja tehdä sitä tunnetuksi. Tuskin näin isoa eurooppalaisen valokuvataiteen ryhmänäyttelyä voisi ilman näin isoa hanketta lähteä kokoamaan."

Lue lisää TransEurope -hankkeesta ja Parallel-foorumista

”Tämä kyseinen hanke oli meille hyvin luonteva, pidin siitä että se oli nimenomaan taiteilijoille suunnattu ja hyödytti taiteilijoita.”

Lue CASA Circus and Street Arts Circuits -hankkeesta kertova haastattelu


"Olemme oppineet miten eri tavoilla tämän kentän voi tulkita ja miten erilaisia tilanteet eri maissa ovat. Siinä terästyvät omat näkemykset."

Tutustu Collaborative Arts Programme Partnership -hankkeeseen.

”Human Cities -hankkeessa kantavana teemana on kulttuurilähtöinen, vuorovaikutteinen ympäristön suunnittelu epämuodollisin keinoin”.

Lue Human Cities -hankkeesta kertova, professori Antti Ahlavan haastattelu.

Perpetuum Mobilen johtamaa Artists at Risk -residenssitoimintaa laajennetaan nyt Euroopan laajuisesti Re-Build Refuge Europe -hankkeen puitteissa.

Lue Perpetuum Mobilen perustajien Marita Muukkosen ja Ivor Stodolskyn haastattelu. (3/2017)

"Minun mielestä tämä on erinomainen tapa lisätä artistien liikkuvuutta Euroopassa, koska se on hyvin konkreettinen, helposti hahmotettava työkalu."

Lue European Talent Exchange Programme -foorumista kertova haastattelu. (2/2017)

smARTplaces on nelivuotinen eurooppalainen museoiden ja taidegallerioiden yleisötyön kehittämishanke, jossa Oulun ammattikorkeakoulu on mukana. Tutustu smARTplaces -hankkeeseen. (2/2017)

Videossa tutustutaan Cermics and its Dimensions -hankkeeseen Aalto-yliopistolla ja nähdään, miten 3D-keramiikkaa valmistetaan.

Tuotanto: Silja Ylitalo, Eini Nyman ja Kolja Vennewald / Haaga-Helia AMK

"Hanke antaa mahdollisuuden keskittyä asiaan, josta on kiinnostunut. Se on iso ilo!", kertoo In Public, In Particular -hankkeen Artistic Director Sari Torvinen Turun AMK:sta.

Katso kolme videota ja tutustu hankkeeseen In Public, In Particular (08/2016)

"Jos jaat ja kuuntelet mitä toiset tekevät, pystyt aina kehittämään toimintaasi fiksumpaan suuntaan. Maailmalla on paljon ideoita ja miksei niitä hyödynnettäisi"

Katso video ja tutustu hankkeeseen People's Smart Sculpture - Neighbourhood Living Room (08/2016)

"Hankkeen tarkoituksena on katsoa eurooppalaista keramiikkaa ja sen monialaisia ulottuvuuksia menneisyydestä kohti tulevaisuuden mahdollisuuksia."

Lue hankkeesta kertova artikkeli Ceramics and its Dimensions -hankkeessa kehitetään keramiikan 3D-tulostamista (6/2016)

”Sillä että laitetaan aina 8 kirjailijaa viikoksi yhteen bussiin matkustamaan pitkin Eurooppaa voi olla kauaskantoisia vaikutuksia vaikutteiden siirtymiselle, ideoiden kasvamiselle, yhteistyöhankkeille ja projekteille”

Lue CROWD-hankkeesta kertova artikkeli Matka eurooppalaisen kirjallisuuden ytimeen (2/2016)

"Hanke tuottaa koko ajan myös uusia sisältöjä, joita ei voi vielä aavistaa kun kirjoittaa projektisuunnitelmaa."

Lue koko haastattelu: Meeting The Odyssey (1/2015)

Hankehaastatteluja aikaisemmilta vuosilta