Komission verkkopalvelussa

Lista kaikista Luova Eurooppa -yhteyspisteistä

Tilaa Kulttuurin uutiskirje

Tilaa uutiskirjeemme

Seuraa meitä Twitterissä

Luovan Euroopan käännöstukea 33 eurooppalaiselle kustantamolle

EU:n Luova Eurooppa -ohjelman vuoden 2017 käännöstukihankkeet on valittu. Yhteensä 33 kustantamolle 18 maasta on myönnetty rahoitus seuraavan kahden vuoden aikana toteutettaviin eurooppalaisen käännöskirjallisuuden käännöshankkeisiin. Tukea myönnettiin yhteensä noin 2 miljoonaa euroa.

Suomalaisia kustantamoja ei ollut tuensaajien joukossa. Suomesta lähetettiin kolme hakemusta, mutta valitettavasti yksikään ei noussut tuettavien joukkoon. Tällä hakukierroksella tukea sai Pohjoismaista ja Baltiasta kaksi kustantamoa, tanskalainen Jensen & Dalgaard ja latvialainen Janis Roze. Itäinen Eurooppa menestyi tälläkin hakukierroksella: Serbiassa tukea sai jopa 5 ja Bulgariassa 4 kustantamoa.

Kustantamot voivat hakea Luova Eurooppa -ohjelmasta rahoitusta 3-10 kaunokirjallisen teoksen muodostaman kokonaisuuden käännös-, julkaisu- ja markkinointikustannuksiin. Erityistä painoarvoa annetaan pienten kielialueiden kirjallisuuden kääntämiselle suurille kielille (englanti, ranska, saksa, espanja) sekä EU:n kirjallisuuspalkinnon voittaneiden teosten kääntämiselle.

Seuraava mahdollisuus hakea rahoitusta avautuu arviolta helmikuussa 2018.

Lisätietoja

EU:n Kulttuuri

Ota yhteyttä

EU:n Luova Eurooppa -ohjelman tukimuodoista ja hakuprosesseista saa tietoa Luova Eurooppa -yhteyspisteiltä, joita on jokaisessa ohjelmamaassa.

Suomessa Luova Eurooppa -yhteyspisteenä toimivat yhteistyössä Opetushallitus (Kansainvälistymispalvelut) ja Suomen elokuvasäätiö.

Kulttuurin alaohjelma

Opetushallitus, kansainvälistymispalvelut:

Hanna Hietaluoma-Hanin
Vastaava asiantuntija
puh. 0295 338 540

Riikka Koivula
Ohjelma-asiantuntija
puh. 0295 338 509

sähköposti: kulttuuri(a)oph.fi tai etunimi.sukunimi(a)oph.fi

Median alaohjelma

Suomen elokuvasäätiö:

Kerstin Degerman
Toiminnanjohtaja
puh. 09 6220 3013

Inkeri Lundgren
Tiedottaja
puh. 09 6220 3024

sähköposti: media(a)ses.fi tai etunimi.sukunimi(a)ses.fi

Median alaohjelman verkkosivut.

Tilaa Luova Eurooppa -uutiskirjeet

Saat ajankohtaista tietoa Luova Eurooppa -ohjelmasta ja hakukierroksista tilaamalla sähköiset Luova Eurooppa -uutiskirjeet:

  • Kulttuurin alaohjelma: kulttuuri[a]oph.fi tai tästä linkistä
  • Median alaohjelma: media[a]ses.fi