Komission verkkopalvelussa

Lista kaikista Luova Eurooppa -yhteyspisteistä

Tilaa Kulttuurin uutiskirje

Tilaa uutiskirjeemme

Seuraa meitä Twitterissä

Polkuja Luovaan Eurooppaan: uusi julkaisu avaa kulttuurialan eurooppalaisen hankeyhteistyön tuloksia ja merkitystä

EU:n Luova Eurooppa -ohjelman toimintakausi (2014-2020) on saavuttanut puolivälin. Suomalaiset kulttuurialan organisaatiot ovat aktiivisesti hakeneet rahoitusta ohjelmasta ja parhaillaan Kulttuurin alaohjelman yhteistyöhankkeisiin osallistuu 39 toimijaa Suomesta.

Kulttuurin alaohjelman tiedotuksesta ja hakijoiden neuvonnasta vastaava Opetushallituksen Kansainvälistymispalvelut selvitti keväällä 2017 toimijoiden kokemuksia eurooppalaisesta hankeyhteistyöstä. Polkuja Luovaan Eurooppaan -julkaisu kokoaa selvityksen keskeisiä huomioita yhteen.

Julkaisun kautta hahmottuu kuva eurooppalaisen hankeyhteistyön edellytyksistä sekä sen arvosta ja merkityksestä osallistuville organisaatioille ja henkilöille sekä alalle yleensä.

Taustaselvityksen lisäksi julkaisuun on haastateltu joukko suomalaisia hanketoimijoita. Mukana ovat suomalaisvetoisia Luova Eurooppa -hankkeita luotsaavat toimitusjohtaja Kai Huotari Kaapelitehtaalta ja Artistic Director Sari Torvinen Turun Ammattikorkeakoulun Taideakatemiasta. Lisäksi omia hankekokemuksiaan jakavat teatterifestivaali Baltic Circlen toiminnanjohtaja Hanna Nyman, Suomen biotaiteen seuran toiminnanjohtaja Erich Berger sekä Taideyliopiston Teatterikorkeakoulun tuottaja Johanna Autio.

Lisätietoja

EU:n Kulttuuri

Ota yhteyttä

EU:n Luova Eurooppa -ohjelman tukimuodoista ja hakuprosesseista saa tietoa Luova Eurooppa -yhteyspisteiltä, joita on jokaisessa ohjelmamaassa.

Suomessa Luova Eurooppa -yhteyspisteenä toimivat yhteistyössä Opetushallitus (Kansainvälistymispalvelut) ja Suomen elokuvasäätiö.

Kulttuurin alaohjelma

Opetushallitus, kansainvälistymispalvelut:

Hanna Hietaluoma-Hanin
Vastaava asiantuntija
puh. 0295 338 540

Riikka Koivula
Ohjelma-asiantuntija
puh. 0295 338 509

sähköposti: kulttuuri(a)oph.fi tai etunimi.sukunimi(a)oph.fi

Median alaohjelma

Suomen elokuvasäätiö:

Kerstin Degerman
Toiminnanjohtaja
puh. 09 6220 3013

Inkeri Lundgren
Tiedottaja
puh. 09 6220 3024

sähköposti: media(a)ses.fi tai etunimi.sukunimi(a)ses.fi

Median alaohjelman verkkosivut.

Tilaa Luova Eurooppa -uutiskirjeet

Saat ajankohtaista tietoa Luova Eurooppa -ohjelmasta ja hakukierroksista tilaamalla sähköiset Luova Eurooppa -uutiskirjeet:

  • Kulttuurin alaohjelma: kulttuuri[a]oph.fi tai tästä linkistä
  • Median alaohjelma: media[a]ses.fi