Komission verkkopalvelussa

Lista kaikista Luova Eurooppa -yhteyspisteistä

Tilaa Kulttuurin uutiskirje

Tilaa uutiskirjeemme

Seuraa meitä Twitterissä

Uudet Luova Eurooppaa -foorumit käyntiin - mukana kolme suomalaistoimijaa

Eu:n Luova Eurooppa -ohjelman foorumituen (European platforms) hakutulokset on julkaistu. Rahoitusta jaettiin kaikkiaan 6,4 miljoonaa euroa yhteensä 13 foorumille. Näistä seitsemän oli uusia, loput kuusi jatkavat jo aikaisemmin käynnistynyttä yhteistyötä. Mukana on kolme suomalaistoimijaa, joiden kautta avataan uusia kansainvälisiä mahdollisuuksia nuorille suomalaisille artisteille, valokuva- ja mediataiteilijoille sekä kuraattoreille.

Valokuvataiteen museo on mukana PARALLEL – European Photo Based Platfrom -foorumissa, joka on ensimmäinen Luova Eurooppa -ohjelman rahoittama foorumi valokuvataiteen kentällä. PARALLELL pyrkii luomaan alustan uusien eurooppalaisten taitelijoiden ja kuraattorien työlle ja parantaa näiden yhteyksiä museoihin, gallerioihin ja festivaaleille.

Valokuvataiteen museon johtaja Elina Heikka näkee foorumiyhteistyössä paljon mahdollisuuksia: ”Valokuvataiteen museo tarjoaa kolmelle uransa alussa olevalle suomalaiselle valokuvaajalle ja kuraattorille mahdollisuuden osallistua Parallelin mentorointiohjelmiin ja otamme vastaan kolme kuraattoriharjoittelijaa. Parallel-valokuvaajien ja -kuraattoreiden työn tuloksia nähdään Valokuvataiteen museon näyttelyissä tulevina vuosina. Museolle Parallel tarjoaa mahdollisuuden edistää uransa alussa olevien alan toimijoiden oppimista ja kansainvälisiä suhteita. Se on myös erinomainen näköalapaikka alalle; siihen mitä Euroopassa valokuvan kentällä tapahtuu juuri nyt, mutta myös toisinpäin, tuoda muun Euroopan ääniä Suomeen.”

Music Finland jatkaa yhteistyötä European Talent Exchange Programme (ETEP) -foorumissa, joka lisää artistien liikkuvuutta Euroopassa. Mukana olo on musiikkivientiorganisaatiolle luontevaa, sillä ohjelman kautta suomalaisartistit saavat lisänäkyvyyttä Euroopassa. ”Tämä on erinomainen tapa lisätä artistien liikkuvuutta Euroopassa, koska se on hyvin konkreettinen, helposti hahmotettava työkalu molemmin puolin, sekä meidän kaltaisille tahoille, että erityisesti tapahtumajärjestäjille” toteaa Music Finlandin kansainvälistymisen tiimijohtaja Riku Salomaa.

Eurooppalaisilla festivaaleilla ovat ETEP-foorumin kautta viime vuosina esiintyneet mm. Mikko Joensuu, Liima sekä Steve'n'Seagulls. Alma on tällä hetkellä viiden ETEPin kautta buukatuimman artistin joukossa.

Mediataideyhdistys m-cult liittyy mukaan arvostettuun mediataiteen residenssiohjelma EMAREeen, joka muuntuu 11 kumppanin European Media Art Platform (EMAP) -foorumiksi. Se tarjoaa uusille taiteilijoille mahdollisuuden tuotantoresidensseihin, joiden tuloksia markkinoidaan ja esitellään jäsenfestivaaleilla. Kutsu vuoden 2018 residensseihin avataan lokakuussa.

Muita tällä hakukierroksella rahoitusta saaneita foorumeita ovat Liveurope, Future Architecture Platform, Magic Carpets, Versopolis, Classical Futures Europe, CircusNext PLaTFoRM, Aerowaves, Distributed Design Market Platform, Fedora Platform sekä Sound, Heterogenos Art and Performance in Europe.

Eurooppalaiset foorumit tukevat nuorten kykyjen kehittymistä sekä edistävät liikkuvuutta ja eurooppalaisten teosten levitystä. Niissä on mukana vähintään 10 organisaatiota vähintään 10 maasta. Vuosina 2014 ja 2015 tukea on myönnetty kahdeksalle foorumille.

Lisätietoja:

Kuva: Zachary Staines, unsplash.com

EU:n Kulttuuri

Ota yhteyttä

EU:n Luova Eurooppa -ohjelman tukimuodoista ja hakuprosesseista saa tietoa Luova Eurooppa -yhteyspisteiltä, joita on jokaisessa ohjelmamaassa.

Suomessa Luova Eurooppa -yhteyspisteenä toimivat yhteistyössä Opetushallitus (Kansainvälistymispalvelut) ja Suomen elokuvasäätiö.

Kulttuurin alaohjelma

Opetushallitus, kansainvälistymispalvelut:

Hanna Hietaluoma-Hanin
Vastaava asiantuntija
puh. 0295 338 540

Riikka Koivula
Ohjelma-asiantuntija
puh. 0295 338 509

sähköposti: kulttuuri(a)oph.fi tai etunimi.sukunimi(a)oph.fi

Median alaohjelma

Suomen elokuvasäätiö:

Kerstin Degerman
Toiminnanjohtaja
puh. 09 6220 3013

Inkeri Lundgren
Tiedottaja
puh. 09 6220 3024

sähköposti: media(a)ses.fi tai etunimi.sukunimi(a)ses.fi

Median alaohjelman verkkosivut.

Tilaa Luova Eurooppa -uutiskirjeet

Saat ajankohtaista tietoa Luova Eurooppa -ohjelmasta ja hakukierroksista tilaamalla sähköiset Luova Eurooppa -uutiskirjeet:

  • Kulttuurin alaohjelma: kulttuuri[a]oph.fi tai tästä linkistä
  • Median alaohjelma: media[a]ses.fi