Opettajat ilman rajoja

Kuva: Antero Aaltonen

Opettajat ilman rajoja -vapaaehtoisohjelma

Opettajat ilman rajoja -verkosto (OIR) pyrkii vahvistamaan suomalaisten opettajien ja kasvatusalan ammattilaisten mahdollisuuksia osallistua opetussektorin kehitysyhteistyöhön. Suomalaisen osaamisen tuella tavoitellaan koulutuksen laadun parantamista kehitysmaissa. Ohjelmaa ohjaa OIR-verkoston ohjausryhmä ja hallinnoijana toimii Opetushallitus.

Vapaaehtoisohjelma on suunnattu suomalaisille kansalaisjärjestöille, jotka lähettävät valitsemansa vapaaehtoiset opettajat järjestöjen koulutusalan kehitysyhteistyöhankkeisiin.

Vapaaehtoisen opettajan työn tavoitteena on tukea opetustoimintaa, kehittää koulutusta ja opetussektoria kehitysmaissa sekä lisätä osallistuvien suomalaisopettajien globaalikasvatusosaamista.

Opettajat ilman rajoja -vapaaehtoisohjelma on osa laajempaa Opettajat ilman rajoja -toimintaa, jota ohjaa verkoston ohjausryhmä. Vapaaehtoisohjelma toteutetaan ulkoministeriön erillisrahoituksen avulla. Aiemmin Opettajat ilman rajoja -vapaaehtoiseksi on voinut lähteä Kirkon ulkomaanavun hankkeisiin ja nyt toiminta on laajentunut koskemaan myös muita suomalaisia kansalaisjärjestöjä.