Suomea Suomessa -harjoittelupaikat 2018

Oulun yliopisto, Oulangan tutkimusasema

Ohjelma Suomea Suomessa
Harjoittelupaikka

Oulun yliopisto, Oulangan tutkimusasema/Infrastruktuurit-yksikkö

Harjoitteluaika5‒24 viikkoa 1.5.30.11.2018
Työtehtävät

Harjoitteluun kuuluu biologista ja ympäristöalan näytteenottoa, mittauksia ja kenttätyöskentelyä (maa- ja vesiekosysteemit). Harjoittelija auttaa tutkijoita heidän projekteihinsa liittyvissä tehtävissä. Harjoittelija auttaa tutkimusaseman perustoiminnassa. Erityistä: tänä vuonna harjoittelija pääsee osallistumaan merkittävän tutkimusinfrastruktuurin rakentamiseen. Kyseessä on ekosysteemi- ja lähi-ilmakehätutkimusta yhteen tuova, ilmastomuutoksen vaikutuksia selvittävä laitteistokokonaisuus.

Valintakriteerit

Vähintään kaksi vuotta suomen kielen yliopisto-opintoja. Lisäksi ympäristöalan opintoja (esim. biologia, maantiede, geologia, metsätiede).

Palkka

Opetushallituksen apuraha 670 euroa/kk + työnantajan kustantama asunto + enimmäkseen ilmaiset ateriat

Työskentelykieli suomi (lisäetua englannin ja venäjän kielen taidosta)
Asunto Työnantaja järjestää asunnon.
Lisätietoja

Työaika 7,51 h (johon sisältyy 30 min. lounastauko)

Ajokortti on tärkeä, mutta ei aivan välttämätön. Erityisesti jos löytyy kaksi hyvää harjoittelijaa ja toisella on ajokortti. Word- ja erityisesti Excel-taidoista on hyötyä myös. Tärkeintä on kuitenkin ahkera, oma-aloitteinen ja hyvä asenne, ja se, että pitää myös maastossa sekä luonnossa työskentelystä. Viikonloput ovat normaalisti vapaata aikaa, mutta poikkeustapauksissa saattaa olla lauantaina tai sunnuntaina työtä. Tutkimusasema tarjoaa ilmaiset ateriat silloin kuin keittiö on muutoinkin toiminnassa. Silloin kun keittiö on kiinni, on harjoittelijan itse kokattava ja kustannettava ateriansa. Suurimman osan kesää keititö on auki.

Tutkimusasema sijaitsee 25km etelään Napapiiriltä, aivan keskellä erittäin kaunista Oulangan kansallispuistoa, joka on yksi Euroopan hienoimpia luontokohteita. Ympäristössä ja maisemissa ei siis ole valittamista!

Majoitus on harjoittelijoille ilmainen ja sijaitsee itse tutkimusasemalla (jaettu huone toisen harjoittelijan kanssa).

http://www.oulu.fi/oulanka/