Suomea Suomessa -harjoittelupaikat 2019

Oulun yliopisto, Oulangan tutkimusasema

Ohjelma Suomea Suomessa
Harjoittelupaikka

Oulun yliopisto, Oulangan tutkimusasema/Infrastruktuurit-yksikkö

Harjoitteluaika5‒24 viikkoa 1.5.30.11.2019
Työtehtävät

Harjoitteluun kuuluu biologista ja ympäristöalan näytteenottoa sekä kenttä- ja laboratoriotyöskentelyä (maa- ja vesiekosysteemit,sää ja ilmastotietojen keruuta). Lisäksi tehtäviin saattaa - käynnissä olevista projekteista riippuen - kuulua sosiologisen tai ekososiologisen aineiston keruuta ja käsittelyä. Harjoittelija avustaa tutkimusasemalla työskenteleviä tutkimusryhmiä ja yksittäisiä tutkijoita heidän projekteihinsa liittyvissä tehtävissä sekä Oulangan kansallispuistossa että ympäristössä.

Valintakriteerit

Vähintään kaksi vuotta suomen kielen yliopisto-opintoja. Lisäksi ympäristöalan opintoja (esim. biologia, maantiede, geologia, metsätiede, ympäristötiede).

Palkka

Opetushallituksen apuraha 670 euroa/kk + työnantajan kustantama asunto + enimmäkseen ilmaiset ateriat

Työskentelykieli suomi (etua muista kielistä, erityisesti englannista)
Asunto Majoitus on harjoittelijoille ilmainen ja sijaitsee itse tutkimusasemalla (jaettu huone toisen harjoittelijan kanssa).
Lisätietoja

Työaika 7,51 h (johon sisältyy 30 min. lounastauko)

Ajokortti ei ole aivan välttämätön, mutta suotava! Tärkeintä on kuitenkin ahkera, oma-aloitteinen ja hyvä asenne, ja se, että pitää myös maastossa sekä luonnossa työskentelystä. Viikonloput ovat normaalisti vapaata aikaa, mutta toisinaan tutkimusryhmät saattavat tarvita avustavaa henkilökuntaa myös viikonloppuisin. Näin tehty työ korvataan vapaa-aikana. Ruokailut ovat Opetushallituksen harjoittelijoille ilmaisia, ja ruokaa tarjotaan silloin kun tutkimusaseman keittiö on auki. Silloin kun keittiö ei ole auki (esim. osa viikonlopuista), on harjoittelijan itse hoidettava ja kustannettava
ruokailunsa. Keittiö on auki lähes joka arkipäivä ja merkittävän osan viikonlopuistakin välillä 1.5-30.9.2019.

Tutkimusasema sijaitsee 25km etelään Napapiiriltä, aivan keskellä erittäin kaunista Oulangan kansallispuistoa, joka on yksi Euroopan hienoimpia luontokohteita. Maisemissa ei ole valittamista! ks: https://www.nationalgeographic.com/magazine/2009/06/oulanka-national-park/

http://www.oulu.fi/oulanka/