Katso myös

Workshop YK-tehtäviin hakemisesta to 20.11.2014 CIMOssa

Apulaisasiantuntija- ja YK:n vapaaehtoisohjelmat, Sirpa Heldán-Zambetakis, YK:n kehityskysymysten yksikkö, Ulkoministeriö

UN career workshop 20.10.2014, Laura Kilemet

Workshop kv-urasta kiinnostuneille 7.11.2013 CIMOssa - “Your Hidden Competences for the United Nations: How to bring them forward?”

The findings of ‘Hidden Competences’ report by CIMO and Demos Helsinki, Juha Leppänen, Demos Helsinki

Key Competencies in the UN & Competency Based Interviewing, Barbara Køgs Andersen, JPO Service Centre, UNDP

JPO/UNV Programme: National Possibilities for an International Careers, Sirpa Heldán-Zambetakis , The Ministry for Foreign Affairs of Finland, Department for Development Policy Unit for UN Development Affairs

Muualla verkossa

Lisätietoja YK-rekrytointien käytännöistä:

Career resources
UNjobfinder

United Nations careers

How to Get Jobs with the United Nations
The Unauthorized Guide
By Amy E. Robertson

Competency-based interviews:

At your interview
United Nations Careers

Competency-based interviews
UNDP, UNFPA, UNICEF 2013

Rekrytointisivustoja:

UNjobfinder

UNjobs

kvvinkkeja.png

Vinkkejä kansainväliseen työnhakuun


CIMOn ohjelmien kautta voi hakea Suomen rahoittamia paikkoja kansainvälisissä organisaatioissa. Valinnan tekee kuitenkin aina rekrytoiva organisaatio, joten on hyvä perehtyä erityisen huolella hakuvaatimuksiin ja paikkakohtaisiin tietoihin.

Hakemukseen panostaminen kannattaa

Asiantuntijaohjelmien haku on aina monivaiheinen. Esivalinnat tehdään hakemusten ja motivaatiokirjeen perusteella, joten niihin todella kannattaa panostaa. Ne vaikuttavat haastattelujen ohella myös lopulliseen valintaan.

Lue hakuilmoitus huolella

Ymmärrä, minkälaista osaamista tehtävään vaaditaan ja tuo se selvästi esille hakemuksessasi. Käytä samanlaisia termejä ja sanastoa kuin hakuilmoituksessa.

Perehdy rekrytoivan järjestön mandaattiin ja viittaa siihen hakemuksessasi, erityisesti motivaatiokirjeessäsi. Tallenna hakuilmoitus ja tehtävänkuva haastatteluun valmistautumista varten.

Panosta hakemukseesi

Älä jätä hakemuksen kirjoittamista viime hetkeen. Vaikka sähköinen hakulomake tulee täyttää kerralla, voi sen sisällön valmistella etukäteen jo esim. word-dokumentille.

Kuvaile selkeästi työtehtäviäsi ja osaamistasi. Tee rekrytoijalle helpoksi valita juuri sinut linkittämällä kokemuksesi haussa olevaan tehtävään.

Luetuta sisältö kaverillasi tai perheenjäsenelläsi. Tarkista, ettei hakemukseen jää puuttuvia kohtia tai kirjoitusvirheitä.

Tee motivaatiokirjeestä valttikorttisi

Motivaatiokirjeen tarkoitus ei ole toistaa hakemuksesi työkokemusta kronologisessa järjestyksessä. Tuo esiin aito motivaatiosi järjestöä ja tehtäviä kohtaan!

Muista, että kirjaat kaiken motivaatiokirjeessä esiintuomasi kokemuksen myös hakemukseesi.

Kompetenssi-pohjainen haastattelu vaatii valmistautumista

Kaikki YK-järjestelmän järjestöt käyttävät kompetenssipohjaista haastattelumallia (competency-based interviews). Malli eroaa suomalaisista haastatteluista, joten valmistaudu siihen etukäteen. Harjoittele kertomaan 3-4 minuutin tilanteita kokemuksistasi, joissa tuot esiin osaamisesi kysyttävään kompetenssiin. Muista myös hymyillä!

Lisätietoja erityisesti YK-järjestelmän hakuprosesseista ja vinkkejä valmistautumiseen löydät tämän sivun oikealta palstalta.

Kansainvälisiä mahdollisuuksia on lukemattomia!

Suomen rahoittamien paikkojen lisäksi voit hakea kiinnostaviin tehtäviin suoraan kansainvälisiin organisaatioihin. Hakukäytäntöjen yksityiskohdat vaihtelevat hieman järjestöittäin, mutta pysyvät pääperiaatteiltaan samanlaisina.

Vaihtoehtoja on lukemattomia! Tämän sivun oikealla palstalla on mainittu muutama rekrytointisivusto, joiden avulla voit etsiä itsellesi sopivia paikkoja eri järjestöistä.