Kokemuksista virkamiesvaihdosta

Video pohjoismaisesta virkamiesvaihdosta

”Kun näkee, miten asiat hoidetaan muualla, saa uusia näkemyksiä myös omaan työhönsä.”

Tuottaja: UHR (Universitets- och högskolrådet), Ruotsi
Mukana: Kansainvälisen liikkuvuuden ja yhteistyön keskus CIMO (nykyisin Opetushallitus), Ahvenanmaan maakuntahallitus
Valmistumisvuosi: 2011
Kesto: 2:15 min

Osund konkurrens – ett internationellt samarbete


Under fem veckor besökte den finska inspektören Kristiina Linna Arbetsmiljöverket i Stockholm i ett nordiskt utbyte. Videos längt: 4:22 min.

Kokemuksia maailmalta

Harjoittelijana eläinten hyvinvointi -yksikössä Brysselissä

"Olin pitänyt Brysseliä hiukan kuivana ja tylsänä kaupunkina, mutta viiden kuukauden aikana se avautui täysin toisenlaisena. Tutustuin melkein heti Brysseliin saavuttuani melko aktiiviseen Expat-yhteisöön ja sitä kautta opin kaupungista ja maasta enemmän. Muutamalta pohjoismaalaiselta kaveriltani opin myös sen, että Brysselin sekamelskan väsyttäessä kannatti lähteä pieneksi hetkeksi järjestäytyneempiin flaamikaupunkeihin."

Lue lisää Anna Huttusen vaihtokokemuksista

Australiassako kaikki paremmin?

"Päädyin talvella 2014 pohtimaan mahdollisuutta virkamiesvaihtoon. Minulle oli kertynyt kokemusta Suomen arkistolaitoksen toiminnasta jo 12 vuotta, joten asioiden katsominen toisesta näkökulmasta tuntui hyvältä ajatukselta. Valintakriteereinä olivat maan muistiorganisaatiokentän edistyksellisyys, työskentelykieli sekä lämmin ja lumeton talvi, ja valituksi tuli Australia!"

Lue lisää Reko Etelävuoren vaihtokokemuksista

Meteorologian laitoksella Brysselissä

"Koska työpaikkani Suomessa on Ilmatieteen laitos, tuntui luontevalta, että vaihtopaikkakin olisi jokin ilmatieteen laitos Euroopassa. Lähtökohtana oli, että oma organisaationi hyötyisi vaihdosta. Päädyimme Brysselissä sijaitsevaan Belgian ilmatieteen laitokseen (RMI). "

Lue lisää Maija-Liisa Honkolan vaihtokokemuksista

Korukokoelmia tutkimassa Skotlannissa

"Kansallismuseon kansatieteellisten kokoelmien tutkijana ja intendenttinä olen tutkinut sekä talonpoikais- että pukukoruja ja pyrkinyt myös aktiivisesti kartuttamaan niitä Kansallismuseon omissa kokoelmissa. Minulla oli vuoden 2006 perusteella alustava käsitys Skotlannin kansallismuseon korukokoelmista ja vaihtoni tavoite oli päästä tutkimaan tätä aineistoa ja vertaamaan sitä omaan korustoomme."

Lue lisää Raila Katajan vaihtokokemuksista

Terveys- ja kuluttaja-asioiden parissa Euroopan komissiossa

"Työskentelin vuoden 2011 viimeiset 3 kuukautta NEPT-harjoittelijana Euroopan komissiossa Brysselissä. Järjestin itselleni paikan Terveys- ja kuluttaja-asioiden pääosaston yksiköstä E6, jossa hoidetaan mm. uuselintarvike- ja elintarvikekontaktimateriaaliasioita."

Lue lisää Sanna Viljakaisen NEPT-harjoittelusta