eurodesk-colour_205px

Erasmus+

(Youth-in-) Actionia, komensi kunnanvirasto! Rovaniemen kunnan päättäjät ovat havainneet Youth in Action -toiminnan niin opettavaiseksi ja hyödylliseksi nuorille, että tivaavat ja tilaavat sitä lisää joka vuosi palvelusopimuksilla.

Youth in Action -kalenteri 2013-2014 helmikuu 2014

Rovaniemellä kansainvälisiä hankkeita tilataan ylhäältäpäin

Rovaniemellä itse kunnanvirasto varmistaa, että nuoret pysyvät mukana Youth in Actionissa. Tällainen tavoite sisältyy joka vuosi nuorisotyön peruspalvelualueen sopimukseen.

"Meillä on Rovaniemellä pitkät kansainvälisen toiminnan perinteet, aluksi ystävyyskaupunkitoiminnan kautta. EU:n tuomat mahdollisuudet tulivat tilalle, kun kunnilla ei oikein enää ole entiseen malliin rahaa matkojen rahoittamiseen itse", kertoo Rovaniemen sivistystoimenasiantuntija Anne Luiro. "Youth in Action -toimintahan ei ole pelkkiä hupireissuja, vaan mahtavia kokemuksia, joista nuoret oppivat paljon. Päätimme jatkaa vaan, kun otimme 2006 palvelusopimukset käyttöön."

Rovaniemellä ollaan hyvin tarkkoja siitä, että Youth in Action -toiminta, johon haetaan mukaan, on nuortenkin mielestä mielekästä. Mitä Rovaniemellä järjestettäviin hankkeisiin tulee, vastuu ja ideointi annetaan mahdollisimman pitkälle nuorten itsensä käsiin. "Sillä tavalla nuoret sitoutuvat hankkeeseen, ja nuorilta saamme myös ahaa-elämykset", Luiro tietää.

Hänelle itselleen on jäänyt parhaiten mieleen hanke, jossa kolme tarkkailun alla ollutta kovaa kundia Belgiasta tuli Rovaniemelle vetämään muun muassa graffitipajoja. "Seuraan henkilökohtaisesti mielenkiinnolla nuorten Youth in Action -blogeja ja jututan heitä, että miten on mennyt", Rovaniemen sivistystoimenasiantuntija toteaa.

Teksti: Natalia Kisnanen, Kuva: Hans Eiskonen