eurodesk-colour_205px

Erasmus+

Ei tarvitse olla rikas päästäkseen ulkomaille. Ulkomaat tulivat keskelle itäsuomalaista korpea, kun Metsäkartanon EVS-nuoret viidestä maasta järjestivät Tökkää Tellusta -tapahtuman Rautavaaran ja Nurmeksen seudun nuorille. Nuorisokeskus Metsäkartano ei kuitenkaan jätä asiaa tähän, vaan auttaa alueen nuoria lähtemään itsekin EVS-vapaaehtoisiksi ja järjestämään Youth in Action -tapahtumia.

Youth in Action -kalenteri 2013-2014 lokakuu 2014

Metsäkartanon nuorisokeskus tuo ulkomaat Rautavaaraan

Ei tarvitse olla rikas päästäkseen ulkomaille. Riittää kun käy oikeana päivänä supisuomalaisessa Metsäkartanossa Rautavaaralla. Siellä nimittäin järjestetään vuosittain lähikuntien nuorille Tökkää Tellusta! Kutista palloa! -tapahtuma.

Lokakuussa 2012 tapahtuman järjesti joukko ulkomaalaisia nuoria osana EVS-vapaaehtoistyöjaksoaan. Heille ei ollut temppu eikä mikään houkutella nuorukaiset tanssimaan salsaa ja neitokaiset heittelemään perunoita. Nirsoimmillekin nuorille he syöttivät viiden maan eksoottisia ruokia.
"He lavastivat Metsäkartanon aulan lentokentäksi. Pienellä teolla on suuri merkitys, lentokentän kautta siirrytään toiseen maailmaan, kansainväliseen basaariin", kertoo leirikoordinaattori Tanja Airio.

Eikä hätää, vaikka sattuisikin Metsäkartanoon silloin kun sen aula ei ole lentokenttä. Sieltä kun lähetetään nuoria jatkuvasti EVS-jaksoille sekä kansainvälisiin nuorisovaihtoihin. Nuoria myös kannustetaan ja autetaan kutsumaan koolle omia nuorisovaihtoja.

Ulkomaalaiset EVS-vapaaehtoiset jatkoivat hekin itäsuomalaisten nuorten ulkomaille viemistä koulukiertueiden muodossa. He oppivat vapaaehtoistyöjaksonsa aikana myös eräoppaan taitoja siinä määrin että saattoivat viedä Metsäkartanon vieraita luontoretkille.

Teksti: Natalia Kisnanen Kuva: Hans Eiskonen