eurodesk-colour_205px

Erasmus+

Päättäjien letkautukset ja ympäripyöreydet videolle. Haastatellessaan suomalaisia poliitikkoja eduskunnassa Suomessa asuvat maahanmuuttajanuoret ja nuoret muista Euroopan maista hyödynsivät vasta saamansa mediakoulutuksen. ASDA ry:n Suomessa koordinoima mediakoulutus jatkui Istanbulissa.

Youth in Action -kalenteri 2013-2014 toukokuu 2014

Nuoret toimittajiksi ja kameran taakse

Olipa ympäripyöreä vastaus, harmistui Hesmatullah Mohammad Ibrahim haastateltuaan Pekka Haavistoa.

Mediakoulutukseen vaasalainen nuorukainen oli kuitenkin tyytyväinen. Hän oli oppinut käyttämään videokameraa, laatimaan filmikäsikirjoituksia ja tekemään haastatteluja muista maista mukaan tulleiden nuorten kanssa Youth in Action -hankkeessa nimeltä Youth4Politics. "Olen sittemmin opettanut pätkäfilmien tekoja pienryhmässä ammattikoulullani, kertoo Hesmatullah, joka tahtoo siirtää hyvät taidot eteenpäin."

ASDA ry:n toiminta-ajatuksena on aktivoida maahanmuuttajanuorista yhteiskunnallisesti aktiivisia kansalaisia, jotka eivät arastele sanoa mielipidettään ääneen. Youth in Action on tarjonnut tähän loistavia työkaluja ja samanhenkisiä kontakteja eri puolilta Eurooppaa. Youth4Politicsiin kuului tapaaminen suomalaisten päättäjien kanssa vaalien alla, ja heidän haastatteluistaan koottiin video. Hankkeen jatkot olivat Istanbulissa.

Vaan mikä olikaan se Hesmatullah Mohammad Ibrahimin vaikea kysymys, johon edes Pekka Haavistolla ei ollut vastausta? "Masennus on Suomessa kauhean yleistä, ja itsemurhatilastoissa olemme toisena Japanin jälkeen. Kysyin, mitä voitaisiin tehdä etteivät ihmiset masentuisi. Minullakin on monia masentuneita kavereita."

Hesmatullah itse pitää yhdessä urheilemista ja ryhmätöitä parhaina masennuksen torjujina. Mikäpä siis torjuisikaan masennusta paremmin kuin Youth in Action!

Teksti: Natalia Kisnanen, Kuva: Hans Eiskonen