Esimerkkejä kansainvälisen toiminnan käytännön sovelluksista

Harjoitusyritystoiminta

Harjoitusyritykset muodostavat kansainvälisen verkoston, jossa yritykset käyvät kauppaa keskenään. Harjoitusyritykset voivat myös osallistua kansainvälisille harjoitusyritysmessuille.

Suomen Liikemiesten Kauppaopistossa valinnainen tutkinnon osa Yrittäjyys (10 ov) toteutetaanharjoitusyrityksenä. Opiskelijat suunnittelevat ja perustavat ohjaajien ja työelämän asiantuntijoiden kanssa yrityksen, joka toimii kuin oikea yritys.

Harjoitusyrityksellä on partnerina oikea yritys, jonka kanssa ollaan säännöllisesti yhteydessä. Oppiminen tapahtuu toimistoksi kalustetussa tilassa. Opiskelijat toimivat vuoroin eri rooleissa kuten toimitusjohtajana, reskontranhoitajana, kirjanpitäjänä, myyjänä tai markkinoijana.

Yrityspeli, Ålborg handelsskole, Tanska

Yrityspeli, Ålborg handelsskole, Tanska

Second Life

Yrkesakademin i Österbotten (YA!) hyödyntää datanomien opetuksessa Second Lifea yhdessä lontoolaisen, glasgowlaisen ja istanbulilaisen oppilaitosten kanssa.

Datanomiopiskelijat simuloivat ja harjoittelevat Second Life -ympäristössä mm. tietokone- ja ohjelma-asennuksia, tietokoneiden myyntiä ja markkinointia. Second Life -ympäristö tukee myös datanomiopiskelijoiden kielten oppimista.