Euroguidance-uutisia

Neuvontapalvelut

Ohjaajat voivat kääntyä kysymyksissään myös kansainvälisten neuvontapalveluiden puoleen.

Liity uutiskirjejakeluun

Euroguidance-uutiskirje ilmestyy kerran kuukaudessa ja sillä on noin 1300 tilaajaa. Siinä uutisoidaan ohjausalan ajankohtaisista kansainvälisistä asioista. Jos haluat liittyä uutiskirjejakeluun, lähetä sähköpostia mika.launikari(at)oph.fi

Euroopan komissio ei vastaa näiden verkkosivujen sisällöstä.

EG

Tiedotus ja neuvonta

Opetushallituksen Euroguidance-tiimin tärkeimmät tiedotus- ja viestintäkanavat ovat Euroguidance-sähköpostilista sekä verkkopalvelut. Lisäksi tiedotetaan säännöllisesti OPO-lehdessä.

Euroguidancen sähköpostitiedotus

Euroguidance-sähköpostilistalla tiedotetaan koulutuksen ja työelämän kansainvälistymiseen liittyvistä asioista. Viikottaisessa uutiskoonnissa on ajankohtaisia asioita Suomesta ja maailmalta. Listalle kuuluu yli 1300 opetus- sekä työ- ja elinkeinohallinnossa ja nuorisosektorilla toimivaa ohjaajaa ja neuvojaa.

Verkkopalvelut

Maailmalle.net-palveluun on koottu tietoa nuorten kansainvälistymismahdollisuuksista eri elämänvaiheissa. Palvelu sopii myös työvälineeksi ohjaus- ja neuvontatyötä tekeville.

Palvelussa on mm.

  • tietoa opiskeluvaihtoehdoista sekä työ- ja elämänkokemuksen kartuttamisesta ulkomailla
  • ohjeita maailmalle lähdön suunnitteluun
  • nuorten omia tarinoita ja blogeja kokemuksista ja sattumuksista maailmalta.

Maatieto.net -sivusto täydentää Maailmalle.net-palvelua maakohtaisella tiedolla ja linkeillä. Sivustolla on tarkempaa tietoa useista maista (mm. koulutusjärjestelmä, oppilaitoksiin hakeminen, opintojen rahoitus, opiskelijaelämä).

Study in Finland on korkeakouluopinnoista Suomessa kiinnostuneille suunnattu englanninkielinen sivusto, jossa on tietoa mm. opiskelu- ja harjoittelumahdollisuuksista maassamme.

Euroguidance-verkoston kotisivuilta saa tietoa mm. eri maiden Euroguidance-keskusten toiminnasta ja niiden tarjoamista palveluista.

Learning Opportunities and Qualifications in Europe on Euroguidance-verkoston ylläpitämä palvelu, joka sisältää tietoa opiskelumahdollisuuksista EU- ja Eta-maissa.