Kriisitilanteet kansainvälisessä liikkuvuudessa

Kriisitilanteet kansainvälisessä liikkuvuudessa – opas korkeakouluille

Emilia Tolvanen

Käsikirjaksi tarkoitettu opas on suunnattu kaikille suomalaisten ammattikorkeakoulujen ja yliopistojen kansainvälisen liikkuvuuden parissa työskenteleville sekä monille muille ammattilaisille, joiden työtä aihepiiri sivuaa.

Kriisioppaassa on huomioitu korkeakoulujen opiskelija- ja henkilöstöliikkuvuus sekä saapuvien että lähtevien osalta. Painotus on kuitenkin opiskelijaliikkuvuudessa, koska valtaosa korkeakoulujen liikkuvuudesta on opiskelija- ja harjoittelijavaihtoa.

Oppaassa on käsitelty monia erilaisia kriisityyppejä. Siinä on kriisitilanteiden ehkäisyyn liittyviä muistilistoja, ohjeita kriisisuunnitelman laatimiseen ja kriisitilanteissa toimimiseen sekä paljon esimerkkejä todellisista kriisitilanteista.

Kriisitilanteet kansainvälisessä liikkuvuudessa on valmisteltu yhteistyössä korkeakoulujen ja muiden eri alojen asiantuntijoiden kanssa. Oppaan kirjoittaja Emilia Tolvanen on työskennellyt aikaisemmin Jyväskylän yliopiston kansainvälisissä palveluissa opintoneuvojana ja kansainvälisten asioiden suunnittelijana.

Opas on saatavilla ainoastaan sähköisessä muodossa.

73 s.

ISBN: 978-951-805-512-2 (pdf)

Julkaisuvuosi: 2012

Julkaisutyyppi: Oppaat

Julkaisu: Kriisitilanteet kansainvälisessä liikkuvuudessa – opas korkeakouluille (pdf)