tutkselv.jpg

Tutkimus- ja selvitystoiminta

Keräämme, tuotamme ja välitämme kansainvälistymistä koskevaa tietoa eri asiakasryhmien tarpeisiin sekä tueksi kansainvälisen liikkuvuuden ja yhteistyön suunnittelulle ja kehittämiselle.

Teemme ja teetämme selvityksiä kansainvälistymisen ajankohtaisista teemoista, ja olemme mukana laajemmissa selvityshankkeissa. Aiheita ovat mm. kansainvälinen liikkuvuus ja sen vaikutukset, asenteet kansainvälistymistä kohtaan sekä kansainvälisen toiminnan johtaminen ja nivominen osaksi arkipäivän toimintaa.

Lisäksi julkaisemme tilastoja kansainvälisestä opiskelijaliikkuvuudesta ja oppilaitosten henkilökunnan ulkomaanjaksoista.

Ajankohtaiset selvityshankkeet

Uutta osaamista pk-yrityksiin

Owal Group Oy selvittää toimeksiannostamme sitä, miten pienet ja keskisuuret yritykset hyödyntävät Suomeen tulleiden opiskelijoiden, harjoittelijoiden ja työssäoppijoiden osaamista, ja sitä, millaisia esteitä hyödyntämisen tiellä on.

Lisätietoa hankkeesta

Suomalaisten tutkinto-opiskelu ulkomailla

Yhteinen selvityshankkemme Kelan ja Siirtolaisuusinstituutin kanssa, jossa tarkastelun kohteena ovat ulkomaisissa korkeakouluissa tutkintoa suorittavat suomalaiset.

Lisätietoa hankkeesta

Kansainvälisyyttä kaikille!

Vaikuttamishankkeellamme edistetään kansainvälistymisen tasa-arvoa.

Lisätietoa hankkeesta

Ammatillisen koulutuksen strategiat ja käytännön kansainvälisyystyö

Selvityksessä kartoitetaan, miten hyvin koulutuksen järjestäjien strategiadokumentit ovat linjassa ammatillisten oppilaitosten käytännön kansainvälisyystyön kanssa.

Lisätietoa hankkeesta

Global Mindedness -kysely

Global Mindedness -kysely mittaa opintoihin kuuluvalle ulkomaanjaksolle lähtevien opiskelijoiden suhtautumista kansainvälisiin vuorovaikutustilanteisiin sekä erilaisen kohtaamiseen.

Lisätietoa kyselystä

Ulkomaalaisten korkeakouluopiskelijoiden opiskeluaikaiset taloudelliset vaikutukset Suomessa

Yhteinen selvityshankkeemme VATTin kanssa käsittelee ulkomaalaisten opiskelijoiden taloudellisesta vaikutuksesta Suomelle.

Lisätietoa hankkeesta

Julkaisusarjat

Sarjan nimiMitä se sisältää?

Faktaa Express

Ajankohtaiset aiheet tiiviinä, nopeasti luettavana perustietopakettina. Tilaajaksi voi liittyä lähettämällä sähköpostia osoitteeseen express-tilaajat(at)cimo.fi.

FAKTAA – Tietoa ja tilastoja

Selvitysten ja hankkeiden keskeisiä tuloksia ja näkökulmia kootusti. Julkaistaan painettuna ja pdf-muodossa verkkopalvelussa.

Tietoa ja tilastoja -raportit

Laajemmat selvitysraportit kokonaisuudessaan. Julkaistaan vain pdf-muodossa verkkopalvelussa

Yhteistyössä toteutettuja selvityksiä julkaistaan myös muissa kuin omissa julkaisusarjoissamme.

Ota yhteyttä

Tutkimus- ja selvitystoiminnan tiimiin kuuluvat

  • Vastaava asiantuntija Irma Garam (Korkeakoulutuksen kansainvälistyminen)
  • Vastaava asiantuntija Siru Korkala (Ammatillisen, yleissivistävän ja aikuiskoulutuksen sekä nuorisotoiminnan kansainvälistyminen)