EuroApprentices -opiskelijat liikkuvuuslähettiläinä


Oppisopimusopiskelijoiden ja ammatillisen koulutuksen opiskelijoiden kansainvälinen liikkuvuus on tärkeää eurooppalaisessa koulutusyhteistyössä. Työssäoppimisjakso toisessa Euroopan maassa antaa mahdollisuuden vahvistaa sekä ammatillisia, kielellisiä, kulttuurisia että henkilökohtaisia taitoja. Jaksoja tuetaan EU:n Erasmus+ -ohjelman apurahojen avulla.

Euro-Apprentices-liikkuvuuslähettiläät eri maissa viestivät omista Erasmus+ -työssäoppimisen kokemuksistaan sosiaalisen median välityksellä, ja heiltä voi pyytää haastatteluja sekä myös erilaisiin tilaisuuksiin (alla yhteystiedot).
EuroApprentices-liikkuvuuslähettiläiden avulla haluamme vahvistaa ja lisätä opiskelijoiden ja työnantajien tietoisuutta kansainvälisen työssäoppimisen mahdollisuuksista.

Suomalaiset osallistujat ottivat osaa Helsingissä huhtikuussa järjestettyyn tapaamiseen, jossa he tutustuivat toisiinsa ja saivat koulutusta sosiaalisen median asiantuntijalta siihen, miten he voisivat parhaiten viestiä liikkuvuudesta valmentautumisestaan ja kokemuksestaan muita innostaen. Tapaamisessa ideoitiin toimintaa ja opittiin uusia, myöhemminkin hyödynnettäviä taitoja.

Saksan kansallinen toimisto BIBB järjesti 7.-9.6.2017 Kölnissä eurooppalaisen EuroApprentices-tapaamisen, jossa EuroApprentices-lähettiläät Saksasta, Tanskasta, Itävallasta, Tshekistä ja Italiasta jakoivat kokemuksiaan ja osaamistaan sekä oppivat uusia taitoja viestinnästä ja projektityöskentelystä.
Luvassa on siis pitkin vuotta ensi keväälle asti opiskelijoiden omia päivityksiä, kuvia, videoita, blogeja. Kanavina heillä on omat tilit Instagramissa (suosituin), Snapchatissa, Facebookissa, YouTubessa ja ehkä myös Twitterissä (vähemmän) sekä VKontaktissa. Kannattaa seurata #EuroApprentices -tarinaa, ja hyödyntää liikkuvuuslähettiläiden innostusta ja aktiivisuutta omalla seudullasi!

EuroApprentices-liikkuvuuslähettiläät:

Kirill Ahtola, Turku
Ravintola-ala/oppisopimus
Espanjassa huhti-toukokuussa 2017
kirill.ahtola(at)gmail.com
0440404932


Gia Matikainen, Hyvinkää
Media-ala
Portugalissa keväällä 2018
gia.matik(at)hotmail.com
442927900

Niko Viitaniemi, Oulu
Turva-ala
Sloveniassa toukokuussa 2017
niko.viitaniemi99(at)gmail.com
045 2625253

Emmi-Lotta Fyhr, Nakkila
Media-ala
Irlannissa syksyllä 2017
emmi.fyhr(at)gmail.com
044 2021853

Emmi Kairenius, Turku
Puutarha-ala/oppisopimus
Hollannissa maaliskuussa 2017
emmi.kairenius(at)hotmail.com
0405158981